• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Yeni evlenen çiftlere 'evlilik kitabı' hediye

Yeni evlenen çiftlere 'evlilik kitabı' hediye
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER), evlilikte mutluluğun püf noktalarını anlatan "Evlilik ve...

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER), evlilikte mutluluğun püf noktalarını anlatan "Evlilik ve Aile" adlı kitabı yayımlayacak. Kitap, bu yıl Türkiye'de belediyeler aracılığıyla evlenen çiftlere hediye edilecek.

ERİHDER, yıl içerisinde evlenen çiftlere, evlilikte mutlu olmanın ipuçlarını anlatan kitap hediye etmeyi planlıyor. Türkiye'de evlenenlerin yüzde 16'sı boşanırken, boşanmaların yüzde 97'sinin nedenini şiddetli geçimsizlik oluşturuyor. ERİHDER, evli çiftlerde yaşanan bu şiddetli geçimsizliği azaltmak adına bir kitap hazırladı. Evlilikte mutluluğun püf noktalarını anlatan "Evlilik ve Aile" adlı kitabı yeni yılda başta Erzurum daha sonra da Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyeler aracılığıyla evlenen çiftlere hediye edilecek.

ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Evlilik ve Aile adlı kitabından 60 bin adet bastıracaklarını Türkiye genelindeki dört bir yanındaki belediyelere dağıtacağını söyledi. Toparlak, şunları kaydetti: "Kitabımız yeni yılın ilk çeyreğinde dağıtılmaya başlanacaktır. Şu anda bazı incelemeleri yapılmakta. Aile ve Sosyal Politikalar ve İl Müftülüğü ortaklaşa hazırlanmaktadır. İlk aşamada 60 bin adet basacağız ve Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelere dağıtacağız. İnşallah bu kitap evlenen çiftlere bir nebzede olsun yardımcı olur. Evlilikler dünya üzerindeki en diplomatik kurumlardır. Herkes kendi istediği olsun ister ama önemli olan isteğinizi doğru bir biçimde elde etmektir. Bir bakıma politik davranmanız gerekmektedir. Artan bu boşanma oranları günümüz şartlarıyla alakalı bir problemdir. Önceden bu kadar sorun değildi. Biz de eski âlimlerden İbrahim Hakkı Hazretlerinin söyledikleri, ayet ve hadislerle bir evlilik ve aile toparlaması yaptık. Bu kitapta yeni evlenen çiftler için aile içi mutlulukların ince noktaları var. Bu püf noktalarının yanı sıra bir de aile bağlarını gösteren albümümüz var." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim