• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Yeni Endüstriyel Devrim: Nanoteknoloji

Yeni Endüstriyel Devrim: Nanoteknoloji
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Demircioğlu, yeni endüstriyel devriminin nanoteknoloji sayesinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye'de nanoteknoloji merkezlerinin umut verici bir şekilde arttığına değinen Demircioğlu, Adnan Menderes Üniversitesinde nanoteknoloji konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Demircioğlu, ADÜ Mühendislik Fakültesinde bilimsel araştırma yapabilmek için mühendislik bilimlerine göre kabul edilebilir doğruluk ve hassasiyette geometrik ve yüzey ölçümleri yapabilecek gelişmiş temel cihazlarla donatılmasının hedeflendiği bir Nanoteknoloji laboratuarının ilk temellerinin atıldığını kaydetti. Demircioğlu, laboratuvar ile ilgili şu bilgileri verdi: "Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mevcut Anabilim Dallarının ve Üniversitenin nanoteknoloji ile ilgili tüm birimlerinin (Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Ziraat ve Fen-Edebiyat Fakülteleri) istifade edebileceği, hem teknik hem de teknik olmayan (biyolojik) yüzeylerin karakterizasyonlarının gerçekleştirileceği, mikro veya nano ölçümlerin yapılabileceği "Nanoteknoloji Ölçüm Laboratuvarı" altyapısı önemli ölçüde tesis edilmektedir"

NANOTEKNOLOJİ ÜZERİNE KİTAP YAZDI

Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde 2010 yılından beri öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Pınar Demircioğlu, Türkiye'nin Nanoteknolojiye bakışını incelemek ve dünya ile bir karşılaştırmasını yapmak amacıyla bir de kitap yazdı.

Pınar Demircioğlu, doktora eğitimini Viyana Teknik Üniversitesi Makina ve Endüstri Mühendisliği Fakültesi, İmalatta Değiştirilebilirlik ve Endüstriyel Metroloji Bölümünde tamamladı. Sonrasında Avusturya Federal Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (BMWF) tarafından desteklenerek Post-Doc eğitimini aynı üniversitenin bünyesinde bulunan Nanoteknoloji Laboratuvarında "Ölçüm Bilimi ve Yüzey Mühendisliği" kapsamında araştırma ve deneysel çalışmalarda bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim