• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni Doğan Bebek Ölümlerinin Önüne Geçme Çalışmaları

Yeni Doğan Bebek Ölümlerinin Önüne Geçme Çalışmaları
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni doğan bebek ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya geçirilen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi,...

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni doğan bebek ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya geçirilen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi, Gaziantep'teki NCR İnternational Hastanesinde yapıldı.

Gaziantep'teki NCR İnternational Hospital'de düzenlenen NRP eğitimine hastane ilgili sağlık çalışanlarının yanı sıra diğer özel ve kamu hastanelerinin kadın doğum uzmanları, çocuk hastalığı uzmanları ve 112 sağlık ekipleri katıldı. Yeni doğan uzmanı Uzm. Dr. Hüseyin Selim Asker, eğitimle ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Neonatal Resusitayson Programının (Yenidoğan Canlandırma Programı) yeni doğan ölümlerinin önüne geçmek amacıyla uygulamaya konulduğunu söyledi. Yoğun katılımın olduğu seminerin oldukça faydalı geçtiğini anlatan Asker, "Doğum eyleminde görev alan yeni doğan bebeklerle direk ilgili personelin canlandırma eğitimi alması ve böylece doğum sonrası yeni doğan ölümlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilebilmesi için bu konuda eğitim almış ve standart uygulama yapacak personele ihtiyaç olduğu için NRP eğitimleri düzenleniyor. Toplumların gelişmişlik ölçütleri bebek ve anne ölüm olanlarındaki azalmayı esas almaktır. Neonatal ve perinatal ölümler sosyal ve ekonomik gelişmelere daha az duyarlıdır. Bu tür ölümler erken tanı ve tedavi gebelik ve doğum sırasında verilen bakımın iyileştirilmesi gibi sağlıkla doğrudan ilişkili önlemlerle en aza indirgenebilir" diye konuştu.

Eğitim seminerinin ardından davetlilere katılımlarından dolayı sertifikaları verildi. NCR İnternational Hospital yönetimininden yapılan açıklamada ise benzer eğitim ve seminerlerin ilerleyen zamanlarda artarak, sürdürüleceği açıklandı.

Yeni Doğan Bebek Ölümlerinin Önüne Geçme Çalışmaları

Yeni Doğan Bebek Ölümlerinin Önüne Geçme Çalışmaları

Yeni Doğan Bebek Ölümlerinin Önüne Geçme Çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim