• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni başkan uğursuz koltuğa oturmadı!

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde 4 belediye başkanının da ölümüyle boşalan koltuğa CHP'li üye seçildi. Yeni başkan koltuğa oturmadı ve koltuğu satışa çıkardı.
Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde belediye başkanının geçirdiği kalp krizi sonucu ölmesi üzerine, yapılan başkanlık seçimini CHP'li belediye meclis üyesi Aşkın Şimşek kazandı. Acarlar Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek üzere yaptığı oloğanüstü toplantıda, belediye başkanlığına aday olan Aşkın Şimşek, AK Parti'li belediye meclis üyesi Sezai Özkaya ile başkanlık için yarıştı.Yapılan oylamada AK Parti'den bir üyenin, CHP adayına oy vermesi sonucu Aşkın Şimşek, 5 oyla belediye başkanlığına seçildi.
 
KOLTUĞA OTURMADI
 
Şimşek, yaptığı açıklamada, üçü son iki yılda olmak üzere dört belediye başkanı ve bir meclis üyesinin görevleri başında vefat ettiği koltuğa oturmayacağını belirterek, belediyedeki bir koltuğu makamına getirip, mevcut koltuğu dışarı çıkarttı.
 
AÇIK ARTTIRMAYLA SATACAĞIM
 
Koltuğu, bir süre sonra açık arttırmayla satacağını söyleyen Şimşek, "Koltuğun satışından gelen parayı Acarlar Belediyespor Kulübü'ne bağışlayacağım. Ben koltuğun uğursuz olduğuna inanmıyorum ama böyle söylentiler varsa ben de değiştiriyorum. Koltuktan koltuğa fark var. CHP'nin koltuk anlayışı ile AK Parti'nin koltuk anlayışı farklıdır" dedi. Bu arada seçimin CHP'li belediye meclis üyesi tarafından kazanıldığının duyulması üzerine partililer belediye binasına gelerek sevinç gösterilerinde bulundu.
 
ÖLEN BAŞKANLAR
 
20 Ocak 2012'de AK Parti'li Yunus Şentürk'ün kanser nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine boşalan makama, CHP'den belediye meclisi üyesi Adnan Yıldız seçildi. Yaklaşık 8 ay belediye başkanlık koltuğunda oturan Yıldız, 7 Eylül 2012'de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.Son olarak Acarlar Belde Belediye Başkanı, evli ve 4 çocuk babası AK Parti'li Cafer Yıldırım da görev yaptığı makamda kalp krizi sonucu öldü.Şu ana kadar makamda görev alan 4 belediye başkanının hayatını kaybetmesi ile belde sakinlerinde "makamın uğursuz olduğu" söylentileri yayıldı.1994 yılında da dönemin Acarlar Belediye Başkanı Durmuş Ali Akcan 57 yaşında kalp krizi geçirerek vefat etmişti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim