• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yeni Atanan Öğretmenlere Adaylık Eğitimi

Yeni Atanan Öğretmenlere Adaylık Eğitimi
2016 Şubat atamasında ilk defa öğretmenliğe atanan öğretmenlerden adaylık eğitimini Niğde'de tamamlayacak 147 aday öğretmenin danışman öğretmenleri...

2016 Şubat atamasında ilk defa öğretmenliğe atanan öğretmenlerden adaylık eğitimini Niğde'de tamamlayacak 147 aday öğretmenin danışman öğretmenleri ile tanışma töreni Kültür Merkezinde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat ayı içerisinde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan 30 bin aday öğretmenin yetiştirilmesi, onlara rehberlik edilmesi ve mesleğin inceliklerinin öğretilmesi amacıyla Türkiye'de ilk defa uygulanacak "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci" olarak tanımlanan yeni süreçte aday öğretmenlerin önceki yıllarda olduğu gibi, atamalarının yapıldığı okullarına hemen gitmeyecekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Ataması gerçekleştirilen 30 bin aday öğretmen, 6 aylık yetiştirme süreci eğitimini geçirmek istedikleri şehirlerin belirlenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına müracaat etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecinde, Niğde'de belirlenen danışman öğretmenlerin iki gün süre ile 18 saat süren hizmetiçi eğitim seminerleri tamamlandı.

Aday öğretmenlerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği danışman öğretmenleri ile düzenlenen törende tanışmaları sağlanarak görev yerleri tebliğ edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün günün anısına hazırladığı hediyeyi danışman öğretmenlerinden alan aday öğretmenler danışman öğretmenlerine gül takdim ederek tanıştılar. 1 Mart 2016 tarihi itibariyle danışman öğretmen rehberliğinde adaylık eğitimi başlayacak ve 6 ay süre ile devam edecek.

Bütün öğretmenler ile hatıra fotoğrafı çektiren İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar," öncelikle atanan tüm meslektaşlarıma hayırlı olsun diyor başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Bakanlığımızın yeni uygulaması kapsamında sizlere rehberlik edecek deneyimli ve özverili öğretmenlerimizi belirlemeye çalıştık. Onlardan en iyi şeklide istifade edin, soru sormaktan çekinmeyin. Her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu uygulamanın çok faydalı olacağına inanarak eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

Yeni Atanan Öğretmenlere Adaylık Eğitimi

Yeni Atanan Öğretmenlere Adaylık Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim