• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yeni: "Adana Yerelde Hizmete Muhtaç"

Yeni: "Adana Yerelde Hizmete Muhtaç"
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Adana yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç. İnşallah...

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Adana yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç. İnşallah Adana buna kısa zamanda ulaşacaktır" dedi.

Yeni, Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi restoranında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Nisan Pazar günü Adana'ya geleceğini hatırlatarak, "Adana Tufanbeyli Santrali'nin açılışında halka hitap edecek cumhurbaşkanımızı Organize Sanayi Bölgesi'nde de Adanalı hemşehrilerimiz ile buluşturmak istiyoruz. İktidar partisinin il başkanı olarak, teşkilatlarımızla Cumhurbaşkanımızın halkla buluşması noktasında seferber olacağız. Vatandaşlarımızın AOSB'ye ulaşımı konusunda hem Adana Valiliği, hem de AK Parti İl Teşkilatı olarak gereken desteği vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşma noktasında orada olmak isteyen arkadaşlarımıza gereken katkıyı sunacağız" dedi.

Adana'nın yerel yönetimler konusunda şanssız, hizmet anlamında nasibini alamayan, bugüne kadar alamamış, bundan sonra da almayacak bir şehir gibi gelişmeler yaşandığını ifade eden Başkan Yeni, "Büyükşehir Belediyemizin zaten Adana'ya hizmet noktasında ortaya koyduğu bir şey olmadığını, sadece şahsi değil, Adana'nın geleceği konusunda endişesi olan herkes bunu dile getiriyor. Adana'ya hem hizmet noktasında, hizmet üretme kaygısı taşımayan bazı merkez ilçe belediye başkanları, yaptıkları hizmet noktasında kaş yapayım derken, göz çıkartan belediye başkanlarımız var" diye konuştu.

"NE OLUYOR BURADA DEDİRTECEK GELİŞMELER VAR"

Fikret Yeni, Seyhan Belediyesi'nin, Adana'nın yüzde 37 civarına 800 bini aşan bir nüfusa sahip, en büyük ve aynı zamanda da Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olduğunu hatırlatarak, "2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, sadece vatandaşlarımızı ziyaret eden ama vatandaşlarımıza hizmet noktasında ortaya bir şey koyamayan bir belediye başkan var. Zeydan Karalar iyi bir insan ama belediye başkanı olarak yeterli gelmiyor. Ne yazık ki, Seyhan'da iyi bir hizmet göremiyorum. 2 yılda vatandaşla iç içe olup da Seyhan'ın çevresini değiştirip, Seyhan'ın geleceğini şekillendirmekten yoksun bir belediye başkanı var. Seyhan'ın geleceğini ortaya koyabilecek, Seyhan'ı iyi bir hizmetle buluşturma kaygısı olmayan bir belediye başkanımızın, ne yazık ki var olan hizmetleri sekteye uğratıp, imkanları da iyi kullanamadığını gördük. Kendi belediye meclis üyelerinin imzalamış olduğu denetim raporunda belediyeyi zarara uğratmaya yönelik bir belediye yönetimi var karşımızda. Malumunuzdur "Denetleme Raporu'nda 2015 yılına dair faaliyet ve hizmetlerle ilgili raporda belirli hususlara dikkat çekiliyor. Seyhan Kültür Müdürlüğü üzerinden almış olduğu alım ve hizmetlerde bizi tereddüt ettiren, bazı usulsüzlükler sadece AK Parti değil, sadece AK Parti'nin denetleme kurulu üyesi değil, o komisyonda bulunan 3 CHP'li meclis üyesinin de imzasıyla tescil edilmiştir. Bunu 4 başlık altında topladık. Bunlar araştırılmaması halinde belediye başkanını zan altında bırakacak belirli alımlar var. Sosyal İşler Müdürlüğü'nce yapılan bazı alımlar, Temizlik İşleri'nde doğrudan teminlerde Seyhan Belediyesi'nin ya belediyeyi yönetmeyi beceremediği ya da insanların kafasında soru işaretleri bırakabilecek, "Ne oluyor burada" dedirtecek gelişmeler, denetim raporunda tespit edildi" dedi.

"DUBLEKS EVİ OLAN BİRİNE 5 BİN TL NEDEN ÖDENDİ?"

Seyhan Kültür Müdürlüğü'nün toplamda 4 milyon 150 bin TL'lik doğrudan temin harcaması yaptığını belirten Yeni, "Bu rakam, Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan doğrudan temin rakamının da çok üzerinde. Doğrudan temininden yüzde 60'ından fazlası belli firmalara verilmiş. Belediyenin menfaatine daha uygunsa doğrudan temin yoluyla bir malı, o firmadan temin edersiniz. Ben burada firmaların ismini vermek istemiyorum ama hep aynı firmaların o işi alması durumu var. Hem usuldeki eksiklik net olarak görülüyor, hem de hizmet diye alınan bedeli ile real yani piyasa değeriyle karşılaştırdığınızda fahiş farklar ortaya çıkıyor. Bunu bizzat komisyonun kendisi tespit ediyor. Bir tane plastik sandalyenin fiyatı 10 TL, siz bu sandalyenin yıkanması için 4 TL artı KDV öderseniz kusura bakmayın bu yanlış. Aslında bu faturayla Türkiye, ilk defa plastik bu belediyeyi zarara uğratmaktadır. 5 belediye meclis üyelerinin 3'ü CHP'li üye. Onları tanımıyorum ama o belediye meclisi üyesi arkadaşlarımıza vicdanlarının sesini dinleyip, rapor hazırladıkları için onları tebrik ediyorum.

2015 yılı Kasım ayına kadar ihtiyacı olan vatandaşlara 200-300 TL nakdi yardım yapıyor. Bu tarihten sonra yaklaşık 50 kişiye 4-5 bin TL arası paralar ödeniyor. Biz baktık, 5 bin lira nakdi yardım ödenen kişinin dubleks evi var. Maddi yardım ödenen bir aylık sürede o sürede acaba ne oldu? 200-300 TL olan sosyal yardımlar neye dayanarak 4-5 bin TL'ye yükseltildi? Biz de o isimler var. Lütfen çıksın desin ki, "Şu adama şu kadar para ödedim" desin. 26 Aralık-31 Kasım tarihleri arasında bir defada 5 bin TL ödenmiş, toplam 750 bin TL. Tapuda tapu kayıtları mevcut. Dubleks evi olan birine 5 bin TL neden ödendi?" diye sordu.

"SEYHAN BELEDİYESİ KÖTÜ YÖNETİLMİŞ, ZARARA UĞRATILMIŞTIR"

Seyhan Belediyesi'nin temizlik ihalesi yapıldıktan sonra, Kamu İhale Kurumu'na gittiğini ve ihalenin iptal edildiğini vurgulayan Yeni, şöyle devam etti:

"Bu ihalenin yapılması için bir davet yok. 9 aydır bu ihaleyle ilgili belediyeden bilgi alamıyoruz. Kusura bakmayın kimse babasının çiftliğini yönetmiyor. Bu konuda bilgi vermek zorundasınız. Eğer vermiyorsanız bunun hesabı yasal çerçevede sorulur.

2014 temizlik 21 milyon 834 bin TL ödenmiş, 2015 yılında temizlik ihalesi kapsamında 29 milyon 913 milyon ek giderlerle bu rakam 34 milyon TL'ye ulaşıyor. Seyhan bir yılda nüfusu arttı mı, ilçenin sınırları coğrafi olarak arttı mı? Yüzde 50'lik bir artış var. Bunun hesabını vermek zorundasınız. Seyhan'ı 12 milyon TL zarara uğratıyorsunuz. Seyhan Belediyesi zarara uğradığı bizzat kendi 3 Meclis üyesi, biri bizim, biri de MHP'nin meclis üyesinin hazırladığı "denetim raporu'nda bunu dile getirip, altını da imzalamışlardır. Seyhan Belediyesi kötü yönetilmiş, zarara uğratılmıştır. Sayın Başkan'a çağrıda bulunuyorum; geçmişte hata yapılmışsa bundan ders çıkartıp, doğruları bulur. Bundan sonraki görev sürecinizde belediyeyi doğru yönetip, Seyhan'a hizmet üretir. Ama geride kalan 2 yıla baktığımızda bu konudaki umudum oldukça az."

ÇUKUROVA VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Çukurova Belediyesi'nin de "Gezi Parkı" inşa etmeye karar verdiğini söyleyen Yeni, "Daha önce yeşil olan alanda yüzlerce ağaç kesilmiş ve o arazi kurak bir araziye çevrilmiş. Bir Adanalı olarak, nüfusumuzun yüzde 40'ına sahip bir ilçemizin yönetimini hep beraber görüyoruz. Adana gerçekten yerelde hizmete muhtaç. Adana yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç. İnşallah Adana buna kısa zamanda ulaşacaktır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'ne ise yeri geldiğinde özel bir paragraf açabileceklerini ifade eden Fikret Yeni şunları kaydetti:

"Hüseyin Sözlü, Adana'nın seçilmiş belediye başkanı. Benim de belediye başkanımdır. Mantıklı ve kent çıkarına olan her konuda yanında olacağımı daha önce de söylemiştik. Ona saygı göstermek, bir Adanalı olarak benim sorumluluğumdur. Eğer "Uluslararası Atık Zirvesi'ne beni davet etmiş olsaydı elbette ki giderdim. Ama herhangi bir davet gelmedi."

Yeni: "Adana Yerelde Hizmete Muhtaç"

Yeni: "Adana Yerelde Hizmete Muhtaç"

Yeni: "Adana Yerelde Hizmete Muhtaç"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim