• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine
Çorum'da yaşayan down sendromlu Merve Peker, engelleri masa tenisi oynayarak aşıyor.

Çorum'da yaşayan down sendromlu Merve Peker, engelleri masa tenisi oynayarak aşıyor.

Babasıyla birlikte her akşam kendi evlerindeki yemek masasında masa tenisi oynayan 20 yaşındaki Merve Peker, azmi ile dünya ikincisi oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Akman tarafından masa tenisine olan merakı keşfedilen ve ailesinin desteğiyle her geçen gün kendisini geliştiren Merve, bugüne kadar düzenlenen her turnuva ve şampiyonadan dereceler ve madalyalarla döndü. Önce Türkiye birinciliği, ardından Avrupa şampiyonu, son olarak da masa tenisinde dünya ikincisi olan Merve, elde ettiği başarılarla hem Türkiye'nin hem ailesinin gururu oldu. Öğretmeni ve ailesinin desteğiyle önümüzdeki yıl İtalya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlanan Merve, bu şampiyonadan birinci olarak döneceğinin sözünü veriyor.

Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Akman, okulda masa tenisi ile ilgili çalışmalar sırasında Merve'yi keşfettiklerini belirterek, "Merve'nin raketi güzel tutuşu, topa hakim oluşunu gördükten sonra masa tenisi ile ilgili neler yapabiliriz, diğer öğrencilerimizle Merve'yi masa tenisine nasıl entegre ederiz diye düşündük. Masa tenisi masamız yoktu. Gençlik Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer'den talepte bulunduk, o da bizi kırmadı ve masa tenisi masası verdi. Sonra okulda masa tenisi çalışmalarına başladık. Merve hızla öğrenmeye başladı. Merve'nin babasıyla evde yemek masası üzerinde başlayan bir macerası varmış. Diğer öğrencilerle çalışmalarına devam etti. Merve gibi 3 down sendromlu öğrencimiz var. Ancak Merve bunların içerisinde ön plana çıktı. O da kendi kişisel yeteneklerinden kaynaklanıyor. Evde ailesi ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda Merve bir adım daha öne çıktı. Okulumuzda yaptığımız çalışmalardan sonra Denizli'de yapılan Türkiye şampiyonasında Merve derece yaptı. Bunun sonucunda Belçika'ya gitmeye hak kazandı. Merve Belçika'da çift bayanlarda Avrupa Şampiyonu oldu, daha sonra 2014 yılında Antalya'da yapılan masa tenisi şampiyonasında Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği masa tenisi şampiyonasında da birinci oldu. Antalya'da birinci olduktan sonra Dünya Down Sendromlular Masa Tenisi Şampiyonası için bizi milli takıma çağırdılar. O seçmenin sonunda Merve tüm rakiplerini yenerek dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Antalya'dan başka bir sporcuyla birlikte Güney Afrika'da düzenlenen dünya şampiyonasında çift bayanlarda dünya ikincisi oldular. Hedefimiz Merve bir antrenör eşliğinde İtalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında tek ve çift bayanlarda dünya şampiyonluğu bekliyoruz" dedi.

"SPOR SALONUMUZ YAPILIRSA DÜNYA BİRİNCİSİ OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Merve ise, dünya birinciliği için söz verdi. Gelecek yıl İtalya'da yapılacak olan dünya şampiyonasında birincilik sözü veren Merve, okuluna spor salonu yapılmasını isteyerek, "Okulumuza spor salonu yapılırsa bende dünya şampiyonu olurum" dedi.

Anne Züleyha Peker, Merve'nin her zaman mutlu olmasını istediğini belirterek, "Tenis sayesinde mutlu oldu. Bayrağımızı dalgalandırdı Güney Afrika ve Belçika'da. Mutlu da oldu" diye konuştu.

Baba Ali İhsan Peker ise, Merve'nin kendilerine Allah'ın bir lütfü olduğunu belirterek, "Merve tüm Türkiye'nin sevgisini kazanarak bizi gururlandırdı. Bu başarılar Türkiye'ye ait başarılar. Türkiye'nin gururu, ay yıldızlı bayrağımızı Güney Afrika'da dalgalandırdığı için hepimiz mutlu olduk. Merve Allah'ın bize bir lütfü. Dışarıdan bakıldığında zorlukları var ama genelde Merve'nin zorluğu hiç gözümüze gelmedi. Merve'nin en iyi şekilde eğitim alması için çalıştık. Merve özel bir çocuk, şuanda da çoğu işi kendisi yapabiliyor. Merve'yle her zaman gururlandık. Bundan sonra da Merve sahiplenilirse güzel başarılar elde edeceğine inanıyoruz. O konuda yetkililerimiz, hocamız, milli takım antrenörü ile iyi yerlere gelecek. Bütün emek Özgür hocamızın, el birliğiyle hep beraber iyi yerlere gelmesi için çalışacağız" dedi.

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Yemek Masasından Dünya İkinciliğine

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim