• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adliyesi'nde staja başlayan hakim ve cumhuriyet savcı adayları ile bir araya geldi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adliyesi'nde staja başlayan hakim ve cumhuriyet savcı adayları ile bir araya geldi. Yargının yeni neferleriyle deneyimlerini paylaşan Yeldan, olay ve dava çeşitliliği fazla olan Adana Adliyesi'nde staj yapmanın avantaj olduğunu belirterek, "Mutlaka adaletin, hakkın ve yargı teşkilatının itibarını korumamız, doğruluk ve dürüstlük ilkesine uygun davranmamız gerekiyor" dedi.

Hukuk fakültelerini bitirdikten sonra "Hakim ve Savcı Adaylığı" yazılı ve sözlü sınavlarını kazanan 28 hakim ve Cumhuriyet savcısı adayı, Adana Adliyesi'nde staj yapmaya başladı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, ilk olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevlendirilen hakim ve savcı adayları ile stajlarının ilk günü bir toplantı düzenledi. Yargının yeni neferleriyle tek tek tanışan Başsavcı Ali Yeldan, toplantıda hakim ve savcı adaylarına tecrübelerini anlatıp, tavsiyelerde bulundu.

"ADALET SIRF KANUNDA YAZAN DEĞİLDİR"

İş hacminin yoğun olduğu bir adliyede çalıştıklarını ve vatandaşların yargıya olan güven duygusunu arttırmak için gayret içinde olduklarını belirten Başsavcı Yeldan, önümüzdeki haziran ayında kurulacak Bölge Adliye Mahkemeleri ile birlikte yetişmiş hakim ve savcılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Onurlu ve sorumluluğu yüksek bir mesleği seçtiklerini kaydeden Yeldan, "Adalet sırf, kanunda yazan değildir. Hakimin yaptığı da değildir. Bunu bir kişilik, yaşayış, kimlik haline dönüştürmediğiniz zaman, en isabetli kararları da verseniz, vatandaşlar nezdinde bunun algısı her zaman olumlu olmayabilir" dedi.

"ADANA ADLİYESİ'NDE STAJ YAPMAK AVANTAJ"

Geleceğe yönelik donanımlı hale gelmek, teorik bilgileri pratiğe dökmek için adliyeyi bir laboratuvar gibi kullanabileceklerini, kıdemli yargı mensuplarının tecrübelerinden istifade edebileceklerini belirten Başsavcı Ali Yeldan, "Branşlaşma ve iş bölümünün geniş olduğu Adana Adliyesi'nde başlamanız bir avantaj. Adana, olay çeşitliği ve dava türü itibariyle Türkiye'de rastlanacak tüm olayların yaşandığı bir şehir. Burada staja ve göreve başlayan meslektaşlarımız, senede 300-400 dosyanın geldiği küçük yerlerdeki hakim savcılara göre daha avantajlı. Bence bu yüzden buranın kıymetini bilin. Burada görev yapan hakim savcılar, Türkiye'nin her yerinde görev yapabilir. Görev aldığınız birimlerde not olarak, araştırarak, o birimin nasıl çalıştığını anlayın. Bunları bilmezseniz, yargı teşkilatının nasıl işlediğini fark edemezsiniz. Bizler bu noktada sizlere yardım etmeye, sizin önünüzü açmaya, size bilgi ve tecrübeleri aktarmaya hazırız" diye konuştu.

"KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, BİLGİLERİNİZİ GÜNCEL TUTUN"

Hakim savcı adaylarına kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri ve bilgilerini güncel tutmaları tavsiyesinde bulunan Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mutlaka adaletin, hakkın ve yargı teşkilatının itibarını korumamız, yaptığınız işlerde doğruluk ve dürüstlük ilkesine uygun davranmamız gerekiyor. En önemli özelliklerimiz tutarlı, bağımsız ve tarafsız olmalı, harici etkilere karşı yasa, hukuk, mevzuat, meslek etiği ve vicdanımızla karar vermeli, bizi etkilemeye çalışan üçüncü kişiler, taraflar, görüşlerden, hatta kendi görüşlerimizden de uzak durmalıyız. Adil yargılanma hakkını koruyup, her zaman kamu yararı gözeterek, etkili adalet sisteminin sağlanması için görev yapmalıyız."

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu

Yeldan, Yargının Yeni Neferleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim