• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yekad’dan Adıyamanlı Kadınlara Mobil Eğitim Projesi

Yekad’dan Adıyamanlı Kadınlara Mobil Eğitim Projesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde kurulan Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) Elazığ'dan sonra Adıyaman'da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde kurulan Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) Elazığ'dan sonra Adıyaman'da da bayanlara yönelik mobil eğitim projesi başlatıyor.

İl genelinde uygulanacak mobil eğitim projesi için çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen YEKAD Başkanı Nazan Aytop, beraberinde Dernek Başkan Yardımcısı Sevil Altıparmak ve Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Kozan'la birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

YEKAD Başkanı Nazan Aytop, Adıyaman'da hayata geçirecekleri mobil eğitim projesi ve derneğin faaliyetleri hakkında Vali Mahmut Demirtaş'a bilgi verdi.

Nazan Aytop konuyla ilgili, "Bu projeyi Elazığ'dan sonra Adıyaman'da da uygulayacağız. Elazığ ve Adıyaman pilot illerimizdir. Bu projeyi güçlü ve sağlıklı adımlarla hayata geçirmek için her türlü gayreti sarf edeceğiz. İki ilin başarısı Türkiye'yi kapsayacaktır. Projemiz Adıyaman merkez ve tüm ilçelerinde uygulanacaktır. Burada imkansızlıklar nedeniyle eğitimde ve sağlıkta geride kalmış kadınlarımıza ulaşacağız ve bu kadınlarımızı bu projeden faydalandıracağız. Ayrıca, eğitim sonunda kursa dahil olan bayanlara sertifika ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Proje kapsamında hazırlanacak mobil eğitim otobüsümüz hedef kitle olarak belirlenen bölgelerde eğitim faaliyetlerini gerçekleştirecektir" ifadelerini kullandı.

YEKAD Başkanı Nazan Aytop ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Adıyaman Elazığ'dan sonra bu projeyi uygulayan ikinci il olacaktır. Bu projenin Adıyaman'da hayata geçirilmesi noktasında Valilik olarak bütün kurumlarımızla her türlü desteği vereceğiz. Bu proje kapsamında YEKAD üyelerimiz her ilçemizde yaklaşık bir hafta çalışma gerçekleştireceklerdir. Adıyaman'da toplamda üç ay sürecek bu proje ilimizde Mayıs ayında başlayacaktır. Proje kapsamında gezici bir mobil eğitim otobüsü ile özellikle ilimizde dezavantajlı durumdaki bayanlara psikolojik destek ve eğitim duyarlılığı konularında bir bilinç oluşturularak eğitim çalışması yapılacaktır. Şu bir gerçek ki hayatımızın her alanında kadınlarımız bulunmaktadır. Gelecek nesillerin oluşmasında kadınlarımızın çok büyük bir emeği bulunmaktadır. Bu proje kapsamında YEKAD'ın dokunmak istediği kesim çok önem arz etmektedir. Bu amaç ve hedeflerinden dolayı YEKAD'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yekad’dan Adıyamanlı Kadınlara Mobil Eğitim Projesi

Yekad’dan Adıyamanlı Kadınlara Mobil Eğitim Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim