• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yeğeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlattı

Yeğeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlattı
Eskişehirspor'da sportif direktörlük görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan, amcasını anlatarak, darbe girişimini...

Eskişehirspor'da sportif direktörlük görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan, amcasını anlatarak, darbe girişimini yorumladı.

Basın Bayramı münasebetiyle Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunan Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan, amcası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Türkiye'de birçok kötü niyetli ve soyadı Erdoğan olan kişinin de bulunduğunu belirten Erdoğan, "Kendisi amcam olur. Gururla taşıdığım bir soyadın lideridir. Aslında babam yeğendir. Yani şöyle anlatayım, kafanız karışmasın. Biz bir Karadeniz ailesiyiz. Karadenizli ailelerde çok evlilikler vardır bilirsiniz. Rahmetli büyük babamız 4 evlilik yapmıştır. Bu 4 evliliğin ilk ikisinden çocuğu olmamıştır. 3. evliliğinden benim dedem olmuş. Ondan da küçük amcam olmuş. Ondan bir soy yürümüş. Daha sonra o büyükannemi de kaybedince büyükbabam Tenzile annemizle evlenmiştir. Ondan da Tayyip Bey, Mustafa Bey ve Vesile halam dünyaya gelmiştir. Ben 3. evlilikten olan Hasan Erdoğan'ın torunuyum. Yani ailenin en büyük torunuyum. Bizde Tayyip Bey'e amca diyoruz. Böyle bir yeğenlik var" dedi.

"Bizde baba bir olunca üveylik olmaz"

Aralarında bir üveylik konusunun söz konusu olmadığını, Karadeniz'de baba bir olduktan sonra herkesin öz sayıldığını anlatan İzzet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini dile getirdi. Spor camiasında bu yüzden sıkıntılar bile yaşadığını anlatan Erdoğan, "Çoğu kişi üveylik var mı diye sorar. Başka yerlerde nasıl olur bilmiyorum ama bizde baba bir olunca üveylik olmaz. Zaten Tayyip Bey öyle bir şeye hiç taviz vermez. Biz bir aileyiz. O yüzden insanların kafası karışmasın diye pek anlatmıyoruz, amca deyip geçiyoruz. Amcamın belediye başkanlığı zamanından bu yana çok yeğenler var. Türkiye'de soyadı Erdoğan olan çok insanlar var. Bu soyadını çok kötü kullanan insanlar yaşıyoruz. Bunlarla ilgili aile olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bende spor camiasında bunu çok yaşadım. Geçen sene bir haber ajansı Antalya'dayken belden aşağı haberlerle çok vurdular. 12. haftada istifa etmek zorunda kaldım. O yüzden Eskişehirspor benim için bir milat" şeklinde konuştu.

"Konumundan dolayı beraber olmak için zaman bulamıyoruz"

Politika ile içli dışlı olmadığını ve bilgisinin sınırlı olduğunu söyleyen İzzet Erdoğan, zaman buldukça Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuklarını anlattı. Bir araya geldiklerinde konunun spordan açıldığını belirten Erdoğan, "Politikacı bir büyüğün ailesinden olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Politikayla hep içli dışlı değilim. Yoldaki vatandaş ne kadar politika ile içli ise, bende o kadar içliyim. Biz büyüğümüz ile daha çok beraber olmak istiyoruz tabii ki ama konumundan dolayı zaman bulamıyoruz. Bulduğumuz zamanlarda bile ben şahsım adına söylüyorum, politika konuşmayız. Aileden konuşuruz, ardından spora gireriz. O anki gündemi konuşuruz. Futbolu seven bir insan, bende onun bu işi profesyonel olarak yapan bir yeğeni olarak devam ediyorum" dedi.

"Dış güçler bunları bilmeli, Türk insanı bir başka millet gibi değildir"

Darbe girişimi ile ilgili de yorumlarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ülke bir bütün. Son yaşanan olayda bunun bir örneği. Türk insanı inanılmaz bir derecede bütünleşti. Sağı, solu yani hangi düşüncede olursa olsun. Milletimiz özgürlüğünden, vatanından, bayrağından taviz vermedi. İşte bugün halen burada oturabiliyoruz. Yoksa bugün burada oturamayabilirdik. Ne bize, ne gençliğimize ne de gelecek nesillerimize bunu yaşatmak çok acı olurdu. Yaşı müsait olanlar, 60'ları, 70'leri yaşayanlar bilirler. Biz onları yaşamak istemiyoruz. Bunlara tepkiliyiz. Tepkimizi halen gösteriyoruz. Dış güçler bunları bilmeli, Türk insanı bir başka millet gibi değildir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim