• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Yeğen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlattı

Yeğen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlattı
Eskişehirspor'da Sportif Direktörlük yapan yeğen İzzet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattı.

Eskişehirspor'da Sportif Direktörlük yapan yeğen İzzet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'ne bir ziyarette bulunan İzzet Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanıyla ilgili bir soruya da cevap veren yeğen Erdoğan, "Kendisi amcam olur. Gururla taşıdığım bir soyadın lideridir. Aslında babam, yeğendir. Yani şöyle anlatayım, kafanız karışmasın. Biz bir Karadeniz ailesiyiz. Karadenizli ailelerde çok evlilikler vardır bilirsiniz. Rahmetli büyük babamız 4 evlilik yapmıştır. Bu 4 evliliğin ilk ikisinden çocuğu olmamıştır. 3. evliliğinden benim dedem olmuş. Ondan da küçük amcam olmuş. Ondan bir soy yürümüş. Daha sonra o büyükannemi de kaybedince büyük babam Tenzile annemizle evlenmiştir. Ondan da Tayyip Bey, Mustafa Bey ve Vesile Halam dünyaya gelmiştir. Ben 3. evlilikten olan Hasan Erdoğan'ın torunuyum. Yani ailenin en büyük torunuyum. Biz de Tayyip Bey'e amca diyoruz. Böyle bir yeğenlik var." dedi.

"TÜRKİYE'DE SOYADI ERDOĞAN OLAN ÇOK İNSANLAR VAR"

İnsanların aralarında üveylik olup olmadığını sorduğunu ifade eden İzzet Erdoğan, spor camiasında sıkıntılar yaşadığını anlattı. Yeğen Erdoğan, "Çoğu kişi "üveylik var mı?" diye sorar. Başka yerlerde nasıl olur bilmiyorum ama bizde baba bir olunca üveylik olmaz. Zaten Tayyip Bey öyle bir şeye hiç taviz vermez. Biz bir aileyiz. O yüzden insanların kafası karışmasın diye pek anlatmıyoruz, amca deyip geçiyoruz. Amcamın belediye başkanlığı zamanından bu yana çok yeğenler var. Bu soyadı çok kötü kullanan insanlar var. Bunlarla ilgili aile olarak sıkıntı yaşıyoruz. Ben de spor camiasında bunu çok yaşadım. Geçen sene bir haber ajansı Antalya'dayken belden aşağı haberlerle çok vurdular. 12. haftada istifa etmek zorunda kaldım. O yüzden Eskişehirspor benim için bir milat." diye konuştu.

"YOLDAKİ VATANDAŞ NE KADAR POLİTİKA İLE İÇLİ İSE BEN DE O KADAR İÇLİYİM"

Politika bilgisinin olmadığını aktaran yeğen Erdoğan, spor ile içli dışlı olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı'nın da sporu sevdiğini söyleyen Erdoğan, "Politikacı bir büyüğün ailesinden olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Politikayla pek içli dışlı değilim. Yoldaki vatandaş ne kadar politika ile içli ise ben de o kadar içliyim. Biz büyüğümüz ile daha çok beraber olmak istiyoruz tabii ki ama konumundan dolayı zaman bulamıyoruz. Bulduğumuz zamanlarda bile, ben şahsım adına söylüyorum, politika konuşmayız. Aileden konuşuruz, ardından spora gireriz. O anki gündemi konuşuruz. Futbolu seven bir insan, ben de onun bu işi profesyonel olarak yapan bir yeğeni olarak devam ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"NE BİZE, NE GENÇLİĞİMİZE, NE DE GELECEK NESİLLERİMİZE BUNU YAŞATMAK ÇOK ACI OLURDU"

Darbe girişimi konusunda değerlendirmelerde bulunan yeğen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Bu ülke bir bütün. Son yaşanan olay da bunun bir örneği. Türk insanı inanılmaz bir derecede bütünleşti. Sağı, solu yani hangi düşüncede olursa olsun. Milletimiz özgürlüğünden, vatanından, bayrağından taviz vermedi. İşte bugün halen burada oturabiliyoruz. Yoksa bugün burada oturamayabilirdik. Ne bize, ne gençliğimize, ne de gelecek nesillerimize bunu yaşatmak çok acı olurdu. Yaşı müsait olanlar, 60'ları 70'leri yaşayanlar bilirler. Biz onları yaşamak istemiyoruz. Bunlara tepkiliyiz. Tepkimizi halen gösteriyoruz. Dış güçler bunları bilmeli, Türk insanı bir başka millet gibi değildir."

Cihan

Yeğen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlattı

Yeğen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim