• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor
Tarihi Yedikule Bostanları'nın şantiyeye dönüştürülmek istenmesine tepkiler devam ediyor.

Tarihi Yedikule Bostanları'nın şantiyeye dönüştürülmek istenmesine tepkiler devam ediyor. Yedikule Kapı ile Belgrad Kapı arasında kalan bölüme mıcır dökülmesine tepki gösteren bölge sakinleri yeşil alanlarını geri isteyerek, buraların inşaat alanına dönüştürülmesini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Bostan alanlarına mıcır dökülmesine tepki gösteren Yedikule sakinlerine siyasilerde destek verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülay Yedekçi, mıcırların döküldüğü yeşil alanda mahalleli ile bir araya geldi. Buranın bin 500 yıldır tarım toprakları olduğunu söyleyen Yedekçi, Yedikule Bostanları ile ilgili 2013'te biri imara açık, biri kısmen imara açık ve biri de hiç imarı olmayan üç ayrı proje olduğunu dile getirdi. Yeşil alanların ranta kurban gitmemesi gerektiğini belirten Yedekçi şunları söyledi: "Şu anda burada bir inşaat faaliyeti başladı. Buraya bir taş deposu yapılacağı, ve çeşitli inşaat makinelerinin konulacağı söylendi. Burada daha önce bir moloz dökülmüştü. O molozların dökülüyor olması zaten bostanlara ciddi zarar vermiş. Biz o molozların bir an önce kaldırılarak gerçek toprağım bulunması ve tarım faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Burada bu alanların güvenli bölge haline getirilmesi, aydınlatılması, temizlenmesi bostan ve tarım faaliyetlerinin deva etmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Yedikule sakinlerinden Rıza Güce ise "İşte gördüğünüz gibi yem yeşil yerlere moloz dökmüşler. Biz burada, marul, domates patlıcan, biçer fasulye ve mısır gibi ürünler yetiştiriyorduk." ifadelerini kullandı.

Yedikule Bostancıları Derneği'nden bir vatandaş da "Bahçelerimizi geri istiyoruz. Burası bahçeydi. Daha önceki hali daha güzeldi. Şimdiki haline görüyorsunuz. Buraya şantiye geliyor. Şantiyenin burada duracağına bahçeler yeninde yerinde yeşersin. Çocuklar yeşillik görsün. Öğrenciler domates biberi tanısın." şeklinde konuştu.

Cihan

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor

Yedikule sakinleri yeşil alanlarını geri istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim