• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

YEDAŞ, 2019 Hedeflerini İlk 5 Yılda Yakaladı

YEDAŞ, 2019 Hedeflerini İlk 5 Yılda Yakaladı
2019 yılı hedeflerini ilk 5 yıl içinde yakalayan YEDAŞ, Business Initiative Directions'ın (BID) komite üyesi seçilerek, 2018 yılına kadar ödül verebilecek...

2019 yılı hedeflerini ilk 5 yıl içinde yakalayan YEDAŞ, Business Initiative Directions'ın (BID) komite üyesi seçilerek, 2018 yılına kadar ödül verebilecek şirket konumuna geldi.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ'ın kullandığı teknolojik ve kurumsal yapısıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle, kalite yönetim sistemleriyle Avrupa'nın en önemli şirketleri ile birlikte anıldığını söyledi.

01 Ocak 2011 tarihinde özelleşen YEDAŞ A.Ş., 5 yıllık süre içerisinde Dünya ve Avrupa'dan Kalite Altın Tacı, UNDP Özel Ödülü, Kalite Platin Tacı, En Nitelikli Lider Şirket, Kalite Elmas Tacı, Ulusal Şampiyonluk Ödülü, Kalite Mükemmellik Elmas Ödülü ve Business Initiative Directions (BID) 2016-2018 Yılı Dünya Kalite Elçisi gibi ödüller kazandı. 2019 yılı hedeflerini ilk 5 yıl içinde yakalayan YEDAŞ, Business Initiative Directions'ın (BID) komite üyesi seçilerek, 2018 yılına kadar ödül verebilecek şirket konumuna geldi.

"HEDEF AVRUPA'DA İLK 10'DA YER ALMAK"

YEDAŞ'ın, 01 Ocak 2011 tarihinde fiilen Çalık Holding'e bağlı Çalık YEDAŞ ismi ile özelleştirme idaresinden devralındığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Bugün itibariyle 6. yılımızdayız. 5 yıl gibi kısa bir sürede çok önemli noktaya geldik. Şu anda YEDAŞ kullandığı teknolojik ve kurumsal yapısıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle, kalite yönetim sistemleriyle Avrupa'nın en önemli şirketleri ile birlikte anılıyor. Bizim YEDAŞ olarak misyonumuz ve vizyonumuz 2019 yılında operasyonel mükemmellik yani hizmet kalitesi ve kurumsal mükemmellik başlıklarında Avrupa'da ilk 10'da yer almaktı. Bunun için de Avrupa'nın en önemli şirketleri nasıl yönetiliyor, hangi teknolojiyi kullanıyor, hangi yönetim modelleriyle yönetiliyor, bunların tamamını bilerek önümüzü bir hedef koyduk. Yönetim kurulu başkanımız bizden "bu şirkette Kalite Yönetim Modeli ödülünü görmek istiyorum" demişti. Biz de Kalite Yönetim Modeli ödülünü üçüncü yılımızda aldık. Kalite Yönetim Modeli ödülünü de 4 yıllık veri olmadan alamazsınız. Ama biz çok hızlı bir süreçte, üstün bir performansla bu süreci başarı ile tamamladık ve 360 puanla 3 yıldızı aldık. Bu sene de Kalite Yönetim Modeli ödülünün 5 yıldızına yani büyük ödülüne adayız. İnşallah onu da bu sene alacağız. Artık kalitenin zirvesinde bütün yönetim modelleri, bütün kalite standartlarının hepsi net bir şekilde uygulanıyor olacak" dedi.

"KIRSALDA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Müşteri memnuniyeti odaklı bir şirket olduklarının altını çizen Türkoğlu, "Neticede biz bir servis hizmeti veriyoruz, ürün üretmiyoruz. Bizim de buradaki amacımız dünyanın en gelişmiş ülkeleri, Avrupa'nın sanayi ülkeleri ve Amerika şu anda hangi sistemi kullanıyorsa, hizmeti nasıl yapıyorsa kesintisiz ve kaliteli, enerji servisi sunumu nasıl yapılıyorsa biz onu hedefledik. Biz de buna göre çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı belirledik. 5 yılda şehir merkezlerini ağırlıklı olarak tamamladık. Kırsalda da yapacak çok işimiz var. Sebebi de kırsalda en son 1980'lerde yatırım yapılmış. Halen 1980'li yıllardaki şebekelerle devam ediyor. Onların yenilenmesi zaman alacak. Bunlar bir bütçe meselesi. Dolayısıyla karda ve kışta ilk oralarda sıkıntı oluyor. Hepsinin de birden yenilenmesi hem ekonomik olarak hem de tarife baskısı olarak zor. İnşallah bu ikinci 5 yılımızda bunları büyük bir oranda çözmüş oluruz ama şehir merkezlerinde özellikle böyle bir sorunumuz yok" diye konuştu.

YEDAŞ, ELEKTRİK SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

YEDAŞ'ın sektörün lideri konumunda olduğunu ifade eden Türkoğlu, "YEDAŞ, elektrik dağıtım sektörü ve enerji sektörünün bir markası haline geldi. Sürdürülebilir bir yönetim modeli ortaya koydu. Sürdürülebilir olmanın en önemli kriteri, en önemli olmazsa olmazı paydaşların yön birliğidir. Bizim paydaşlarımız çalışanlarımız tarafından yönetim modelimiz gereği belirlendi. Bizim birinci paydaşımız müşteridir. İkinci paydaşımız üst yönetimimiz, üçüncü paydaşımızı ise çalışanlarımız kendini koydu. Dördüncü sıraya toplumu, beşinci sıraya da tedarikçiyi koydu. Aslında herkes bizim 2 paydaşımızdır. Çünkü bizim müşterimiz olmayan yok. Hem müşteri olarak birinci paydaşımızlar hem de toplumun bir ferdi olarak ikinci paydaşımızlar. Dolayısıyla böyle herkesin iç içe olduğu bir hizmet veriyoruz. Sürdürülebilir olmak bu yönetim modeli gereği tüm paydaşların yön birliğidir. Bizim yaptığımız projelerde amaç budur" şeklinde konuştu.

YEDAŞ'IN KAZANDIĞI ÖDÜLLER

Genel Müdür Türkoğlu, bugüne kadar aldıkları ödüller hakkında şu bilgileri verdi: "Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Burada da sürdürülebilirliğin temeli olarak 3 başlıkta ilerledik. Bunlar da ekonomik sürdürülebilirlilik, sosyal sürdürülebilirlilik ve çevresel sürdürülebilirlilik. 3 başlıkta 14 proje hayata geçirdik ve Avrupa da dahil birçok ödül aldık. Mesela Birleşmiş Milletler özel ödülünü aldık. Yani çevre ödülü olan "UNDP Özel Ödülü" aldık. İletişimin Oscarı dedikleri Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Altın Pusula ödülünü aldık. Ben şu anda TÜHİD'in jürisindeyim. Avrupa'da BID'den birçok ödül aldık. En son BID tarafından kalite elçisi seçildik. Şu anda biz 2018 yılına kadar ödül almayacağız, ödül vereceğiz. Ben BID'in komite üyesiyim. Komite üyesi olmak, "Ben YEDAŞ olarak komitenin huzuruna Türkiye'den bir şirket önerebiliyorum" demek. Şu an geldiğimiz nokta budur. O yüzden yönünüzü doğru belirlemeniz gerekiyor. Aldığımız ödüller, "İnovasyon, Teknoloji ve Toplam Kalite Yönetimi" modellerini iş süreçleriyle içselleştiren şirketleri ödüllendiren Business Initiative Directions (BID), şirketimizi "2016-2018 Yılı Kalite Elçisi" seçmiştir. Şirketimiz, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupa Kalite Araştırma Topluluğu (European Society for Quality Research -ESQR) tarafından verilen 2015 Kalite Mükemmellik Elmas Kategori Ödülü'ne layık görüldü. Avrupa ve dünya çapında birçok kez "En Prestijli Şirket" ödüllerini kazanan ve iş dünyasında tüm dikkatleri üzerine çeken YEDAŞ, Avrupa İşletme Ödülleri'nde "Ulusal Şampiyon" oldu. BID tarafından her yıl dünyaca ünlü şirketlerin ve üst yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi'nde verilen Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülleri'nde YEDAŞ, bu yıl da Amerika'nın New York kentinde düzenlenen ödül töreninde Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülü'nün en yüksek seviyesi olan Kalite Elmas Tacı'na layık görüldü. Ayrıca, 2014 yılında Las Vegas'ta yapılan ve 100 ülkenin tam notunu alan YEDAŞ, Best Quality Leadership Award'ın Yılın En Nitelikli Liderlik Ödülü'nün sahibi oldu. Yine BID tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri'nde 2013 yılında "Kalite Altın Tacı'nı alarak bu ödülüne layık görülen YEDAŞ, 2014 yılında da mükemmellikte Avrupa'nın zirvesine çıkarak, Kalite Platin Tacı Ödülü'ne layık görüldü. Türkiye'deki dev şirketlerin ve kuruluşların katıldığı, 113 projenin 23 başlıkta yarıştığı TÜHİD tarafından düzenlenen 13. Altın Pusula Halkla İlişkiler Gecesi'nde YEDAŞ, Avrupa'nın da "İletişimin Oscarı" olarak lanse ettiği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme) UNDP Özel Ödülü'nü aldı. Merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde bulunan BID tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri'nde "Altın" kategorisinde "Kalite Altın Tacı'nı layık görüldü."

YEDAŞ, 2019 Hedeflerini İlk 5 Yılda Yakaladı

YEDAŞ, 2019 Hedeflerini İlk 5 Yılda Yakaladı

YEDAŞ, 2019 Hedeflerini İlk 5 Yılda Yakaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim