• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yebrud'da kimyasal silah iddiası

Yebrud'da kimyasal silah iddiası
Suriye'de Esed'e bağlı güçlerin, muhaliflerin kontrolünü ele geçirdiği Yebrud'u geri almak için bölgeye "konvansiyonel olmayan silahlarla" saldırı düzenlediği bildirildi.

Suriye'de Esed'e bağlı güçlerin, muhaliflerin kontrolünü ele geçirdiği Yebrud'u geri almak için bölgeye "konvansiyonel olmayan silahlarla" saldırı düzenlediği bildirildi. 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) sözcüsü Amir el Kalemuni, Humus - Şam arasında kritik bir noktada bulunan Yebrud bölgeside rejim birliklerinin desteklediği Hizbullah milisleri ile muhalifler arasında günlerdir çatışmaların yaşandığını ve muhaliflerin Yebrud'ta kontrolü tamamen ele geçirdiğini kaydetti.

Kalemuni, muhaliflerin kontrolü ele geçirmesinin ardından rejimin havadan ve karadan konvansiyonel olmayan silahlar kullandığını iddia ederek, " Suriye rejimi 3 yıldır Doğu ve Batı Guta başta olmak üzere Şam kırsalındakimyasal silah kullandı. Suriye yönetiminin hiç bir ahlaki değeri yok. Yebrud'da da bu silahlardan kullandı" dedi.

Günlerdir rejimin bölgeyi havadan ve karadan bombaladığını ifade eden Kalemuni, özellikle savaş uçaklarının bombardımanlarında en çok sivillerin zarar gördüğünü kaydetti.

İslami Cephe'ye bağlı birlikler bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdi 

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin de Halep'te Esed rejimine bağlı güçlere yönelik ''Zelzele'' operasyonunda bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Tehvid Tugayı Basın Sorumlusu Salih Anadani, Esed kuvvetleri ve muhalif güçler arasında tarihi Halep Kalesi çevresi ve sokaklarındaki şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Çatışmalarda İslami Cehpe'ye bağlı birliklerin tarihi kale yakınlarındaki Husrufiye Camisi ile Husrufiye Okulu'nun denetimini sağladığını kaydeden Anadani,  üç gündür devam eden ''Zelzele'' operasyonunda, muhaliflerin Halep Kalesi yakınlarında konuşlanan Suriye ordusunun karargah olarak kullandığı bazı binalara yerli yapım havan topu ve el bombalarıyla karşı koyduğunu ifade etti.

http://www.stanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim