• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ydü’den Süleyman Uluçamgil Konferansı Ve Belgeseli

Ydü’den Süleyman Uluçamgil Konferansı Ve Belgeseli
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Radyo TV ve Sinema Bölümü bu yıl yine Kıbrıslı Türk Aydınlar ve Sanatçılar ile ilgili belgeseller hazırladı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Radyo TV ve Sinema Bölümü bu yıl yine Kıbrıslı Türk Aydınlar ve Sanatçılar ile ilgili belgeseller hazırladı.

YDÜ Radyo TV ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri bitirme projeleri kapsamında birçok aydını yeni nesillere yakından tanıtmak amacı ile bitirme projelerinde Kıbrıs temalı konular seçtikleri belirttiler. Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap danışmanlığında yürütülen çalışmalar; belgesel, kamu spotu ve kısa film türlerini içerirken, bu filmlerin YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Salon'da önümüzdeki günlerde gösterime girmesi planlanıyor.

"YARIM KALAN ŞİİRLERİM"

Radyo TV ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri Buse Çamur ve İlker Doğrul Şehit şair Süleyman Uluçamgil için "Yarım Kalmış Şiirlerim" isimli belgesel film hazırladılar.

Bitirme projesi olarak hazırlanan belgeselin danışmanlığını da üstlenen YDÜ Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap, Uluçamgil'in erken yaşta hayata veda etmesine rağmen çok iyi şiirler bıraktığını ve bu şiirlerin genç nesilleri etkilemeye devam ettiğini belirtti. Bu nedenle Uluçamgil'i daha geniş çevrelerde tanınması için bu filmi yaptıklarını söyledi.

Doç. Dr. Fevzi Kasap ayrıca yurt dışından eğitim için adamıza gelen gençlerin Kıbrıs kültürünü ve aydınlarını yakından tanımalarını arzuladıklarını ve bitirme projesi konusu seçerken bu olguyu göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

SÜLEYMAN ULUÇAMGİL KONFERANSI VE FİLM GÖSTERİMİ

YDÜ İletişim Fakültesi Süleyman Uluçamgil'i genç nesillere yakından tanıtmak amacıyla konferans düzenliyor. Bartın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Can Şen tarafından sunulacak konferans kapsamında konuşmacı yazarın "Kıbrıslı Şehit Şair Süleyman Uluçamgil" isimli kitabının tanıtımı ve imza günü de gerçekleştirilecek.

Konferans programı kapsamında, İlker Doğrul ve Buse Çamur'un yönetmenliğini üstlendiği "Yarım Kalan Şiirlerim" belgeseli de gösterime giriyor. Uluçamgil için hazırlanan konferans ve belgesel gösteri, 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00'da YDÜ İletişim Fakültesi'nde gösterime sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim