• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Ybü’den Özbekistan’da Uluslararası Kongre

Ybü’den Özbekistan’da Uluslararası Kongre
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan Sağlık Bakanlığı Hematoloji...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan Sağlık Bakanlığı Hematoloji ile Kan Nakli Bilimsel Araştırma Enstitüsü ve Hematolojik Onkoloji Derneği işbirliğinde Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı kongresi yapıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'teki Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı Kongresine 200 bilim adamı katıldı. Kongreye katılan ve oturum başkanlığını yürüten Yıldırım Beyazıt Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, kongreye Türkiye'den 20 bilim adamının katıldığını söyledi. Konferansın ilk gününde kendisiyle birlikte TİKA Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Hematolojik Onkoloji Derneği ve Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş'ın da oturumda yer aldığını hatırlatan Doğan, Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin kongresinin çok verimli geçtiğini kaydetti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için Özbekistan'ın çok önemli olduğunu dile getiren Doğan, "Bilindiği üzere Özbekistan'da geçtiğimiz yıl TİKA ile ortaklaşa Kemik İliği Nakli Merkezi açmıştık. Ayrıca geçen yıl Özbekistan'da ilkini gerçekleştirdiğimiz uluslararası kongrede hematoloji ve transfüzyon biliminin geliştirmesinde 6 konu başlığında bilim adamlarıyla bildiriler sunmuştuk. Bu kongrede ise gelişen teknolojinin sağlık sektöründeki gelişmesine etkileri üzerinde durduk. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte sağlık sektörünü de hızla geliştirdi. Bu sayede sağlık alanın birçok dalında olduğu gibi hematoloji ve transfüzyolojide de yüksek teknolojinin nasıl kullanılacağını, bu alandaki teknolojinin nasıl geliştirilebileceğini alanında uzman 200 bilim adamıyla birlikte masaya yatırdık. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak özellikle sağlık alanında teknolojiyi etkin kullanıyoruz. Bu konuda bilgi, birikiminin ve paylaşımında Türkiye'de birçok alanda etkin çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle de 3. dünya ülkelerine yönelik de tecrübe aktarımı yapmaktayız. Tüm bu konularda ve tecrübelerinin aktarımında hangi stratejileri izlediğimizi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Hematolojik Onkoloji Derneği ve Dünya Aferez Birliği Başkanı olan Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ile birlikte kongrede katılımcılara aktarma fırsatı bulduk. Kongrede ele alınan konu başlıklarındaki bildiriler sunum ve poster olarak yayınlanacak" dedi.

Ybü’den Özbekistan’da Uluslararası Kongre

Ybü’den Özbekistan’da Uluslararası Kongre

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim