• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Yazın Limonata ile diyet yapın!

Yazın Limonata ile diyet yapın!
Dr. Gönül Ateşsaçan, yaz aylarında kilo vermek için limonata diyeti önerisinde bulundu.Ateşsacan, “Yaz aylarına girerken bir çok kişinin problemi fazla kilolardır.

Kışın alınan kilolardan kurtulma telaşına girenler bunu nasıl başarabilecekleri konusunda tereddütte kalabiliyorlar. Fazla kilolardan kurtulmak için en önemli nokta sağlıklı ve düzenli beslenerek bunu gerçekleştirmektir.” dedi.

Dr. Gönül Ateşsaçan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kilo verilmesindeki en büyük etkenlerin başında metabolizmanın hızı gelir. Güneş doğduğu andan itibaren metabolizmamız hızlı çalışır ancak güneş battıktan sonra metabolizmamız yavaşlar. Bu nedenle güneş doğduktan en geç 2 saat sonra kalkmış ve kahvaltıya oturmuş olmalıyız.

Akşam da güneş battıktan sonra hafif beslenmeliyiz! Unutmayın ayrıca "Ne zaman , ne yediğiniz" , "ne kadar yediğinizden" çok daha önemlidir. Yediğiniz şeyden tekrar yemek istiyorsanız dikkat edin, içinde mutlaka katkı maddesi vardır! Acıkmadan yemek yiyip, susmadan su içerseniz zayıflarsınız.

Açlık vücutta yağ oluşumunu kolaylaştırır. Kilo verilmesin de ve ayrıca kilo korunmasındaki bir diğer etken harekettir. Bu nedenle mutlaka spor yapılmalıdır. Haftada 3 gün , 1 gün ara ile 1 saat yürüyüş yeterlidir. Yaza istediğiniz kiloda girebilmeniz için; Limonata diyetini denemenizi tavsiye ediyorum.

Hazırlanan özel karışım. Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı karışımın malzemeleri:

1,5 litre su, 2 yeşil elmanın sadece kabukları, 1 orta boy limon kabuklu olarak, 2 parça kabuk tarçın, demet maydanoz, küçük parça taze zencefil, karanfil, 5-6 adet tane karabiber, 1 poşet veya 1 çay kaşığı kaşığı yaseminli yeşil çay (Splenda veya steva ile tatlandırılabilir soğuyunca), taze nane eklenebilir içerken, malzemeler 1,5 litre suda 1 taşım kaynatılıcak. Soğuyunca süzülerek bir şişeye konularak ve tüm gün ister soğuk isteğe bağlı olarak doğal tatlandırıcı ( stevia veya splenda) eklenerek tüketilir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim