• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yazılım Şampiyonu Bilgisayar Mühendisi, Dolandırıcılıktan Gözaltında

Yazılım Şampiyonu Bilgisayar Mühendisi, Dolandırıcılıktan Gözaltında
İstanbul, Adana ve Batman'da düzenlenen operasyonda, kurdukları kontör yükleme sitesi üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları ileri sürülen...

İstanbul, Adana ve Batman'da düzenlenen operasyonda, kurdukları kontör yükleme sitesi üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları ileri sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı. Yaklaşık 3 milyon TL vurgun yapan şüphelilerden M.S.Y'nin Hong Kong'da okuduğu dönemde yazılım şampiyonu olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir vatandaşın kredi kartından bilgisi dışında İstanbul-Ankara uçağına bilet alındığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri uçuşun gerçekleşeceği geçtiğimiz çarşamba günü Atatürk Havalimanı'nda önlem alarak şüpheliyi beklemeye başladı. Havalimanı'na gelerek bilet aldığı tespit edilen M.S.Y. (19) isimli şüpheli uçağa bineceği esnada gözaltına alındı.

KONTÖR YÜKLEME SİTESİ KURDULAR

Emniyete sorguya alınan şüpheli M.S.Y'nin kurduğu "www.tlmerkez.com" isimli kontör yükleme sitesini yaptığı yazılımla Google'de üst sırada gösterdiği tespit edildi. Şüphelinin siteye kontör yüklemek için giren vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği öğrenildi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, şüpheli M.S.Y'nin ele geçirdiği kart bilgilerini daha önceden emniyette dolandırıcılık kaydı bulunan V.A. isimli şüpheliye aktardığı tespit edildi.

V.A'nın ise ele geçirilen kredi kartları üzerinden cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik eşyaları alıp satarak vurgun yaptığı ve elde edilen paradan M.S.Y'ye komisyon verdiği öğrenildi. Yapılan çalışmaların ardından şüpheli V.A. ise Batman'da gözaltına alındı. V.A.'nın irtibatta olduğu M.Ü. isimli şüpheli ise Adana'da gözaltına alındı.

3 MİLYON TL'LİK VURGUN

Gözaltına alınan şüphelilerin bilgisayarlarını inceleyen polis ekipleri yaklaşık 160 bin kişiye ait kredi kartı bilgisinin bulunduğunu tespit etti. Şüphelilerin ele geçirilen kredi kartları üzerinden yaklaşık 3 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce yüz yüze görüşmediği ve yaptıkları dolandırıcılıkları internet sitelerindeki sohbet odalarında yazışarak organize ettikleri öğrenildi.

ŞÜPHELİ KOD YAZILIM ŞAMPİYONU ÇIKTI

Gözaltına alınan şüphelilerden M.S.Y'nin, Hong Kong'da Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuduğu ve yazılım yarışmalarında derece aldığı öğrenildi.

Yazılım Şampiyonu Bilgisayar Mühendisi, Dolandırıcılıktan Gözaltında

Yazılım Şampiyonu Bilgisayar Mühendisi, Dolandırıcılıktan Gözaltında

Yazılım Şampiyonu Bilgisayar Mühendisi, Dolandırıcılıktan Gözaltında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim