• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Yazıhan’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Yazıhan’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Malatya'nın Yazıhan İlçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Yazıhan Belediyesi ve Yazıhan Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa olarak bir etkinlik...

Malatya'nın Yazıhan İlçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Yazıhan Belediyesi ve Yazıhan Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa olarak bir etkinlik düzenledi.

Sodes salonunda yapılan etkinliğe Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Müftüsü Cemil Alıcı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan kurum amir ve çalışanları ile çok sayıda bayan katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk kadınların önemine değinerek "Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir" dedi. Kadınların aile kurumunun temel taşı olduğunu belirten Öztürk "Bizim inancımız da, kadınların birer emanet olduğunu emretmektedir. Anadolu da kadın baş tacı, evin direğidir. Kadın anne, eş, kardeş, çalışan, en büyük destekçidir. Kendinden çok evladını düşünen, hayatında sevdikleri için düşünmeden özveride bulunan kadınlarımızın üzerimizde emeği büyük. Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde milletimizin tüm fertleri için bir umut kaynağıdır. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir" diye konuştu. Yazıhan Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatta önlerine çıkan engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyleyen Öztürk, "Belediye olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesi çerçevesinde, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Kadınlarımızın isteği doğrultusunda açılan kurslarda otuz kadın girişimciye (KOSGEB) sertifikaları verildi, hanımlara özel ücretsiz sağlık taraması (KETEM) yapıldı. Belediye olarak, kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmelerini amaçlıyoruz. Bu anlamda hanımlara özel sosyal donatı alanlarıyla pozitif ayrımcılık yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ise İslam toplumlarında kadının yerinin her zaman farklı olduğunu dile getirerek "'Cennet anaların ayağının altındadır" sözünde bile kadının İslam aleminde yerinin ve öneminin ne derecede olduğu anlaşılmaktadır. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yazıhan’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Yazıhan’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim