• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yazıcı: Millet demokrasiye sahip çıktı

Yazıcı: Millet demokrasiye sahip çıktı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Nereden bakarsanız bakın milletimiz demokrasisine ve egemenlik hakkına sahip çıkmış ve bu sonucu ortaya koymuştur" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, seçim sonuçlarını değerlendirmek için geldiği Rize'de, partisinin il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

Seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Yazıcı, şunları söyledi: "Seçimden önce meydanlarda her şey söylendi. Kimi projelerden bahsetti, kimi gelecekten bahsetti. Kimileri ise hakaret etti, tahkir etti, tecritte bulundu. İnsanlarımız bunları dinledi, ölçtü biçti ve sonuçta piyasanın tabiri caizse sunulan değerlerin, satın almasını gerçekleştirdi. Oyunu kullandı ve tercihlerini ortaya koydu. Bu sonuçların bütünü bitmemiş olmakla birlikte şu ana kadar sağlanan verileri dikkate aldığımızda milletimizin güven ve istikrardan yana, Türkiye'nin büyümesinden yana, demokrasiden yana, demokrasisini daha da tahkim etme doğrultusunda tercihini kullandığı anlaşılıyor."

Türkiye geneli itibariyle değerlendirme yapıldığında ve gelen resmi olmayan veriler dikkate alındığında otuz büyükşehirden yirmiye yakınını AK Parti'nin kazandığını kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti: "Bu sonuçlar daha iyi bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye ve cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü 2023 yılı Türkiye için ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirme açısından bakıldığında bu güne kadar yaptıklarımızı referans almak suretiyle milletimizin arzusu, isteği ve onayı anlamına gelir. Rize ölçeğine baktığımız zaman beklediğimiz sonuçları görüyoruz. İl genel meclisi oy oranına göre sıralama yapıldığında AK Parti'nin Rize'deki en yüksek oyu alacağı şu andaki verilere göre görülüyor. Rize'de on sekiz belediye var ve bir belediyemizi alamadığımız anlaşılıyor. Oradaki sorunun da değişik sebeplerinin üzerinde duracağız ve takip edeceğiz. İl Genel Meclisi üyesi oylarını dikkate aldığımızda Rize'nin bütün itibariyle AK Parti'ye çok yüksek bir destek verdiğini, geçen seçimlere oranla desteğinin daha da yükseldiğini görüyoruz."

Seçimlere referandum diye bakılabileceğini, yerel seçim olmakla birlikte yerel seçim boyutunu aşan bir seçim olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Aziz milletimiz Türkiye'nin hemen hemen geneli itibariyle ifade etmek gerekirse yapılanları ve AK Parti'ye karşı yapılmış olanları haksızlık olarak görerek, AK Parti'nin icraatlarını ve uygulamalarını Türkiye'nin çıkarına ve AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı kazanımların daha da yükselmesi doğrultusunda bir sonuç ortaya koyduğunu görüyoruz. Nereden bakarsanız bakın milletimiz demokrasisine ve egemenlik hakkına sahip çıkmış ve bu sonucu ortaya koymuştur" diye konuştu.

Konuların sunuluşu, tasarlanması ve amacı itibariyle siyasi mühendislik, sivil görüntü altında bir çift vesayet amacı taşıyan gelişimlerin bütünü ile değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yazıcı, konuşmasını şöyle tamamladı: "Anlaşılıyor ki sivil kisve altında siyasi mühendislik faaliyetlerine ve sivil vesayete milletimiz karşı çıkmıştır. Egemenlik hakkına konmuş ve siyasi kadroların duruşunu tahkim etmiş, onaylamıştır. Bunun dışındaki siyasete müdahil bir faaliyete geçit vermeyeceğini göstermiştir. Bazıları bu işlemlere siyasi kılıf giydirmeye çalışmıştır. Zaten esas hedef ve amaç budur. Çok haklı gösterilmek istenen konulara siyasi kisve giydirilmiş, onun üzerinden bir mühendislik faaliyetlerini geçirmiştir. Ona da sivil vesayetçi anlayış diyoruz. Milletimiz buna bu seçim sonuçları itibariyle olur ve onay vermemiş, reddetmiştir. Dolayısıyla bu politikaları onaylamamıştır."

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim