Afgansitan'da çatışma: 32 ölü

Afganistan'ın doğusunda, Paktiya vilayetindeki bir Amerikan-Afgan üssüne düzenlenen, 2 Amerikan askerinin öldüğü saldırıdan sonra çıkan çatışmalarda 32 militanın öldürüldüğü bildirildi.

04 Temmuz 2009 / 14:11

Yetkililer, militanların, Zerok bölgesindeki üssün önünde bomba yüklü kamyon infilak ettirdiğini, saldırıdan sonra çatışmalar çıktığını belirtti.

ABD askerlerinin, 7 Amerikan ve 2 Afgan askerinin de yaralandığı çatışmaları sona erdirmek için hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Bu arada Taliban üsse düzenlenen saldırıyı üstlenirken, çatışmalarda 5 militanın öldüğünü, 3'ünün yaralandığını öne sürdü.

Amerikan ordusunun önceki açıklamasında, Amerikan askerlerine düzenlenen saldırıda 2 askerin öldüğü, 4'ünün yaralandığı bildirilmiş, saldırının Paktiya vilayetinde düzenlendiğini belirtilmiş, ancak ayrıntılı bilgi verilmemişti.

iSTANBUL HABER AJANSı

https://www.istanbulhaber.com.tr/ sitesinden 11.06.2026 tarihinde yazdırılmıştır.