• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor
Yazarlar ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası Turnuvası'nın ikincisi 6-8 Mayıs tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Doğu Akdeniz...

Yazarlar ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası Turnuvası'nın ikincisi 6-8 Mayıs tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

KKTC'de düzenlenecek Yazarlar ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası basın toplantısı Türkiye Spor Yazarları Derneği Levent Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantıya Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Necdet Osam, spor yazarı Ahmet Çakır, Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Murat Aktuğralı ve ses sanatçısı Birol Namoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında organizasyonun tanıtımı yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin farklı kültürlerin buluştuğu bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Osam, "106 ülkeden farklı öğrencimiz bulunuyor. Bunun içinde etkinliklerimizi uluslar arası düzeyde yapıyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği ile birlikte mini bir dünya şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Dünyanın farklı yerlerindeki sanatçılar ve yazarlar Kuzey Kıbrıs'ta tarafımızdan ağırlanacaklar. Çok güzel bir futbol turnuvası olacaktır. Üniversitemizde çok katkı verecektir. Organizasyon ikinci kez düzenlenecek. Birincisi Türkiye'de olmuştu. İkincisi de Kuzey Kıbrıs'ta olacak. 8 tane takım katılıyor. Almanya'dan, Türkiye'den, Güney Kıbrıs'tan ve Avrupa'dan birçok takım mücadele edecek" dedi.

"TANINMAMIŞ OLMAMIZIN GETİRDİĞİ BAZI SIKINTILAR VAR"

KKTC'nin sadece Türkiye tarafından tanındığını hatırlatan Osam, "Tüm kurum ve kuruluşları çalışır vaziyette olan bir ülke. Tanınmamış olmamızın getirdiği bazı sıkıntılar var. Örnek verecek olursak, uluslar arası düzeydeki etkinlikler yapılamaktadır. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik bu sıkıntıyı bir miktar azaltmış olacak. Sporun ve futbolun sınırları aşan bir etkinlik olduğunu göstereceğiz. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin entegrasyonunu dünya tanıtmış olacağız" şeklinde konuştu.

Organizasyona Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'ın sahip çıktığını belirten spor yazarı Ahmet Çakır, "Siyasi bir amacımız yok ama Kıbrıs Türkleri'nin dünya sporundan soyutlanması en ciddi sorun görülüyor. Turnuva sayesinde bu bir adım görülebilecekse çok mutlu olurum" ifadelerini kullandı.

AKTUĞRALI: "KIBRIS'TA ORGANİZASYON YAPILACAĞI ZAMAN SİYASETTEN AYIRMAK MÜMKÜN OLMUYOR"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Murat Aktuğralı ise, "Fikir üniversitemize Ahmet Çakır Bey tarafından geldi. Rektörümüz olumlu yanıt verdi. Özcan Bey ile detayları konuştuk. Kıbrıs'ta bir organizasyon yapılacağı zaman siyasetle ayırmak mümkün olmuyor. Bu futbol, spor olsa bile. Biz ilk aşamada bu organizasyonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak mı üstleniyoruz? Futbol federasyonunu bunun içine koyabilir miyiz? Oradaki bakanlıklardan destek alma konusunda bir sıkıntı var mı? Bunları zaman içinde aştık" açıklamasını yaptı.

Diğer ülkelerden gelen sanatçı ve yazarlarla birlikte olacaklarını söyleyen ses sanatçısı Birol Namoğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum" dedi.

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor

Yazarlar Ve Sanatçılar Mini Futbol Dünya Kupası KKTC’de Düzenleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim