• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yazarlar öğrencilerde söyleşide buluştu

Yazarlar öğrencilerde söyleşide buluştu
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi 2. Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Eğitimci Yazar Atilla Yaramış ve Kadir Sulak...

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi 2. Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Eğitimci Yazar Atilla Yaramış ve Kadir Sulak öğrencilerle söyleşide buluştu.

Bulut, Yaramış ve Sulak Seyitharun Anadolu Lisesi, Enis Şanlıoğlu Lisesi, Saliha Mehmet Ulaşan Mesleki ve Teknik Anadolu, Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Özel Sistem Lisesi öğrencileri ile sohbet etti. İlkokuldan itibaren zorluklarla karşılaşmış olmasından bahseden yazar Ahmet Bulut, okumaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini anlatarak, kendisinde iz bırakan kitapları, ilk okumalarda dikkat edilecek hususları, iyi bir okur olabilmenin nelerden geçtiğini öğrencilerle paylaştı.

Sohbet havasında geçen söyleşide Ahmet Bulut, "Okuma yaparken de hem zihninizi hem aklınızı besleyecek okumalar yapmaya dikkat edin. Size bilinçli Müslüman hüviyetini kazandırabilecek yazarlar tercih önceliğiniz olsun. Bunun yanında namazdan kaçmayın. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır Namaz, sevgili peygamberimizin hayatındaki olmazsa olmazıdır. Namaz Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Demek ki mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazmış. Ben hep konferanslarımda kardeşlerime şunu söylerim; bu ezanın kime okunduğunu, bu çağrının kime yapıldığını düşünün "diye konuştu.

Bulut, "Türkiye genelinde birçok programlara katılıyorum. Beni en çok heyecanlandıran ve etkileyen Kitap Günleri etkinlikleri. Belediyelerimiz yol, su, elektrik birçok fiziki alanda hizmet ediyorlar. Ama yüreklere ve akıllara dokunacak hizmetler yapmayınca maalesef sıkıntı oluyor. İnsan yetiştirmeyince yaptığımız, yollar, köprüler, okullar maalesef tarumar ediliyor. Onun için gönüllerin imarı kitaplardan geçiyor. Seydişehir Belediyemizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Çünkü bizim dirilişimiz, ayağa kalkışımız, yeniden tarih sahnesindeki yerimizi almamız doğru bilinçlenmemizle olacak. Bunun en güzel yolu gençlerimiz ve halkımızı kitapla buluşturmaktan geçiyor. Allah bu güzel çalışmayı bereketli eylesin" dedi.

Başkan Tutal'a teşekkür

Kitap günlerinin özellikle ilçelerde yapılmasını çok önemli olduğunu kaydeden Eğitimci Yazar Atilla Yaramış, ilçelerimizde, küçük yerlerde, büyük şehirlerdeki kadar; insanların, öğrencilerin kitaba ulaşma imkanları bol olmuyor. Belediyeler tarafından öğrencilerimize sunulan imkanlar öğrencilerimize bu kitapları ulaştırıyor. Yazarlarla buluşmalarına vesile oluyor. Birebir yazarları görme onlarla sohbet etme bu imkanları sağlıyor. Özellikle taşrada yapılan yapılanmalar bu tür hizmetlerde çok büyük bir eksiği gideriyor. Bu anlamda ben Seydişehir Kitap Günlerini organize eden Belediye Başkanımız Mehmet Tutal'a teşekkür ediyorum. Okuyan insanların hayatı çok doğru bir şekilde yorumladıkları, hayata olması gereken yerden baktıkları bilinen bir şey. Her yerde kitap okumanın gereği, önemi anlatılır ama bunun uygulamaya geçmesi sıkıntılı bir süreci beraberinde getirmiştir. Ancak bu tür faaliyetler sayesinde ete kemiğe bürünüyor. Kitap okumanın yaygınlaştırılması hem kişinin kendine hem de ailesine, çevresine, yaşadığı topluma, mensup bulunduğu medeniyete faydalı olması açısından büyük önem arz eder" şeklinde konuştu.

"Seydişehir'in kültür oranının ne kadar yüksek olduğunu gördük"

İlçede farklı okullarda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kadir Sulak, "Seydişehir kitap günlerinde kitaplarımızı imzaladık. Seydişehir'in kültür oranının ne kadar yüksek olduğunu gördük. İnsanlar aynı anda birçok kitap alıyor. Bu kitapları okuyarak kültür seviyelerini artırıyorlar. Seydişehir'in kitap okuma oranının yüksek olduğunu gördüm. İnsanların bilinçlerinin, farkındalıklarının daha yüksek olduğunu gözlemledim. Etkinliği düzenleyen Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum "dedi.

Yazarlar okurlarıyla uzun süre sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim