• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yazar Nurdoğan Arkış:

Yazar Nurdoğan Arkış:
Malatya'da bir seminere katılan Yazar Nurdoğan Arkış, eğer bir toplumda özgüven, güven ve sevgi varsa bir toplumun başarılı olabileceğini söyledi.

Malatya'da bir seminere katılan Yazar Nurdoğan Arkış, eğer bir toplumda özgüven, güven ve sevgi varsa bir toplumun başarılı olabileceğini söyledi.

Malatya Final Okulları tarafından düzenlenen "Çocuklarla iletişim" konulu seminerde Yazar Nurdoğan Arkış velilere seminer verdi. Okul binasındaki konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Malatya Final Okulları Yöneticisi Hasan Doğan ile öğretmenler ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Final Okulları Yöneticisi Hasan Doğan, gençlerin eğitimine verilen önemi anlatarak, "Dünyadaki yaşanan olaylarda gençlerin hal ve hareketlerinden baş biz öğretmenler sonra anne-babalar sorumludur. Eğer biz bu gençleri sağlıklı gençler olarak yetiştirseydik şuan olaylar yerine daha refah, savaşlardan uzak bir gençlik belki bizim eserimiz olacaktı" diye konuştu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise velilere verilen eğitimin çocuklara verilen eğitim kadar önemli olduğunu ifade ederek "Bugün burada çocuklarımız için varız, öğrencilerin eğitimi için varız" ifadelerini kullandı. Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen'de yaptığı konuşmada değişen dünyada herkesin yerini alması gerektiğini vurgulayarak, her öğretmenin çocukları yetiştirirken iyi niyetli olduğunu söyledi. Öğretmenlerin iyi niyetinden hiç kimsenin şüphesinin olmadığını belirten Özen, sadece iyi niyetin de yeterli olmadığını ifade etti. Özen, "Bir doktor hastasını iyi niyetle ameliyat edip iyileştirmek istiyor. Fakat ameliyat ederken yanlışlıkla bir damarını kesiyor ve sakat bırakıyor. İyi niyetli bu doktorun yaptığı maruz görülebilir mi? O zaman diyoruz ki sadece iyi niyet yeterli değil bilgi de lazım. Ve bu bilginin sorumluluğunu alarak reğini yerine getirmemiz lazım" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından geçilen seminerde yazar Nurdoğan Arkış bir toplumda başarılı olmayı sağlayan 3 şeyin olduğunu söyledi. Yapılan bütün araştırmalarda özgüven, güven ve sevginin olmasıyla bir toplum başarılı olduğunun belirlendiğini söyleyen Arkış, "Eğer özgüven, sevgi ve güven varsa başarılı olunuyor. Aklınıza şu gelebilir, peki para ve teknoloji bunun neresinde diye. Parası olan uluslar, teknolojisi olan ülkelerin başarılı olup olmadığı aklımıza takılabilir. Para ve teknolojinin hiç ilgisi yok. Çünkü araştırmalar şunu gösteriyor. Para ve teknoloji denen alan güven, özgüven ve sevginin sonucunda var olan bir şey. Bu 3 şey yoksa para ve teknoloji yığınla olsa o toplumda 3-4 sene sonra iş bitiyor" diye konuştu.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle Milli Piyango büyük ikramiyeden bahseden Arkış, yapılan araştırmaların sonucunda büyük ikramiyeyi kazanan kişide eğer özgüven, güven ve sevginin olmaması durumunda şanslı kişinin iki sene sonra daha kötü hale düştüğünü söyledi. Arkış, "Dünya ortalaması bu, çünkü özgüven yok ne yapacaklarını bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca eğitime verdiği katkılar nedeniyle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a plaket takdim edildi.

Yazar Nurdoğan Arkış:

Yazar Nurdoğan Arkış:

Yazar Nurdoğan Arkış:

Yazar Nurdoğan Arkış:

Yazar Nurdoğan Arkış:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim