• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Yazar Birol Öztürk’ün İmza Günü

Yazar Birol Öztürk’ün İmza Günü
Ordu'da genç yaşına rağmen 43 yıla 25 kitap sığdıran Ordu Ticaret Borsası'nın Genel Sekreteri Birol Öztürk, aynı dönemde baskıdan çıkan 3 kitabı...

Ordu'da genç yaşına rağmen 43 yıla 25 kitap sığdıran Ordu Ticaret Borsası'nın Genel Sekreteri Birol Öztürk, aynı dönemde baskıdan çıkan 3 kitabı için düzenlenen imza gününde kitapsever ve okuyucularla bir araya geldi.

43 yaşında olmasına rağmen 16 yıldır Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreterliği'ni başarıyla sürdüren Birol Öztürk, bu süre içinde Ordu'nun tarihi ve kültür değerlerini, unutulmayan efsanelerini, türkülerden yola çıkarak yaptığı araştırmalarla ortaya çıkardığı ilginç olayları romanlaştırdı. Karadeniz Bölgesi'ni ilgilendiren yakın siyasi tarihi ve isimleri ile sanatçılarını da kaleme alarak kitaplaştıran Öztürk'ün büyük ilgi gören 3 kitabı için imza günü düzenlendi.

GENÇ KUŞAKTAN İLGİ

Serüven Kitabevi'nde düzenlenen imza gününde 25 kitabı arasında bulunan "Mavi Kadar', Ahmet Arif-Maviye Çalar Gözlerin" ve "Ordu'nun Dereleri" kitaplarını imzalayan Öztürk, özellikle genç kuşak tarafından ilgiyle takip edilen yazarlar kategorisinde yerini aldı.

Kitap yazmaktan büyük zevk aldığını belirten yazar Birol Öztürk, çocukluğundan bu yana okuma ve yazma tutkusu yaşadığını, hazırladığı rapor ve köşe yazılarıyla bu tutkusunu pratiğe döktüğünü belirtti. Kendisini "eli geveze bir yazar" olarak değerlendiren Öztürk, "Yazmak için bunca zamanı nasıl buluyorsunuz?" sorusuna "Gün 24 saat. 6 saat uyku. Kaldı mi 18 saat. 8 bilemedin 10 saat iş, kaldı mi 10 ya da 8 saat. Zamanı böyle buluyorum" diye konuştu.

İŞTE 25 KİTAP

Öztürk'ün bugüne kadar yayınlanmış kitaplarının isimleri şöyle: Herkesin Babası Ölür, Yazı-Yorum 1-2, Harman, Çalı Çileği, Gelin Kayası, Demir Dediğin, Orda Bir Köy Vardı, Ömür Dediğin, Tahta Tabureler, Anarşizm, Rus Devrimi, Deniz Gezmiş, Her Dem Her Yön, Ben Hep 17 Yaşındaydım, Son Mektup, Bir Aşktır Devrim, Yılmaz Güney, Hoşça Kal İki Gözüm, Ordu'nun Dereleri 1-2, Şeyh Bedrettin, Didou Nana-Kazım Koyuncu, Kesik Baş, Yaşımı Büyütüp Astılar, Arkadaşım, Mavi Kadar, Ahmet Arif-Maviye Çalar Gözlerin

Yazar Birol Öztürk’ün İmza Günü

Yazar Birol Öztürk’ün İmza Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim