• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yaz yorgunu cilde tam bakım zamanı

Yaz mevsiminde güneşe teslim ettiğimiz cildimiz havaların serinlemeye başladığı bu günlerde tehlike sinyalleri vermeye başlıyor. Lekelenmiş, kuruyup pul pul dökülmeye başlamış cildi bir an önce bakıma almak gerekiyor.
Vücudumuzu zararlı dış etkenlerden koruyan cildimizin sağlığı ihmale gelmez. Yaz döneminde güneş ışınlarına daha fazla maruz kalan cildin bakımı sağlık ve estetik için bir zorunluluktur. 
 
Yaz güneşiyle bronzlaşan ten, soğuyan havalarla birlikte ışıltılı görünümünü kaybetmeye başlıyor. Düzenli cilt temizliğimizi yaptırmak, nem maskesini ihmal etmemek, vücudumuzu yenileyen yenileyen lazer sistemlerinden yardım almak daha canlı, pırıl pırıl ve ışıltılı bir cilde kavuşmamıza yardımcı olacak M-Onep Nişantaşı Kliniği’nden Dr. Ömür Tekeli, cildimizde yazdan kalan izlerden kurtulmak ve cildi canlandırmak amacıyla yapmamız gerekenleri şöyle anlattı: 
 
- Düzenli cilt temizliği yapmak ve yaptırmak: Özellikle sabah-akşam uygun bir ürün ile cildi derinlemesine temizlemek gereklidir. Kuru ciltlerde temizleme amacıyla formüle edilmiş kremler, yağlı ciltlerde jeller tercih edilebilir. 
 
- Düzenli olarak nem maskesi uygulamak: Nemini kaybetmiş cildin takviye edilmesi için yararlı olacaktır. 
 
- Cildi soymak: Yeni hücreler yukarı doğru hareket ederken, nemini kaybeden cilt de pul pul dökülmeye başlar. Cildi ölü hücrelerden arındırmak akne izleri genişlemiş gözenekler ve güneş hasarına bağlı olarak oluşmuş lekeleri giderebilmek  amacıyla yapılacak soyma işleminde,  Glikolik asit, laktik asit Peelingler, TCA peeling, içerikli solüsyonlar yardımıyla alttan sağlıklı yeni derinin ortaya çıkması sağlanabilir. 
 
- Benlerin muayenelerinin yaptırılması: Dermatoskop yardımıyla bir Dermatolog tarafından yapılacak muayene ile riskli benlerin tespiti ve bu benlerden hangilerinin çıkarılması gerektiğine ait yönlendirme kişinin hayat kalitesi için ihmal edilmemesi gereken kontrollerden biri olmalıdır.
 
DERİN LEKELERE LAZERLİ ÇÖZÜM
 
Cildi yenileme lazerleriyle derinin alt yapısının onarım kapasitesinin güçlendirilmesi: 
- Medlite leke lazeri: Pigment ve kolajeni uyarma etkisi olan MedLite günümüzde en çok görülen yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri, hormonal lekelerin (melasma) tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin katmanlarında uzandıkları seviyeye göre yüzeysel lekeler için kısa sürede sonuç alınabilirken, derin lekeler için daha fazla seans uygulama yapılması gerekmektedir. 
 
- Fraxel lazer:  FDA onaylı Fraxel, yaşlanmış ve tahrip olmuş ciltlerde dermise derinlemesine nüfus ederek, yeni, sağlıklı ve daha sıkı dokuları yaratmak, cilt kusurlarını gidermek için mikrotermal tedavi kullanmaktadır. Dermisin doğal olarak ürettiği kolajeni ve hücreleri tetiklemekte, herhangi bir iyileşme süresi gerektirmeden, gençleştirme sağlamakta ve aynı zamanda çeşitli cilt problemlerini tedavi etmektedir. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim