• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yaz mevsiminin gözde festivalleri

Tatil yerlerinin yeni gözdesi yaz festivalleri. Bodrum başta olmak üzere birçok tatil yerinde düzenlenen festivallerin sayısı her geçen gün artıyor. Uzun soluklu festivallere yenileri ekleniyor.
Tatilciler gündüz güneşlenip akşam marinalarda klasik müzik dinliyor, tarihi mekanlarda bale gösterileri izliyor. Yaz mevsiminde artan popülasyon festival izleyiciliğine doğru kayıyor. Festivaller tatilcilere etkinlik sunmakla kalmıyor, yurt dışından da birçok misafir getirip festival turizminin gelişmesine yol açıyor. Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden Bodrum Yarımadası’nın gözdesi ise klasik müzik festivalleri. 
 
MARİNA’DA DÜZENLENEN TEK KONSER
 
D-Marin tarafından 7 yıldır düzenlenen Uluslararası Klasik Müzik Festivali Turgutreis’te gerçekleştiriliyor. Marina’da düzenlenen ilk ve tek festival olan etkinlik dört gün sürüyor ve günbatımı ve gece konserleri ile birlikte tatil ile sanatseverleri biraraya getiriyor. Sekiz yılda 20 bin 500 seyirciye ulaşan ve 2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilen festivalin sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran yapıyor. 24-28 Ağustos  tarihlerinde düzenlenecek festivalde, dünyanın en önemli sopranolarında Angela Gheorghiu doğumunun 200. Yılında Verdi’nin aryalarını seslendirecek. Kapanışı ise Fazıl Say yapacak. 
 
İLK VE TEK BALE FESTİVALİ
 
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen Bodrum Bale Festivali uluslararası birçok etkinliği Bodrum’a taşıdı. Tarihi Bodrum Kalesi’nde düzenlenen festival birbirinden seçkin eserler seyirciyle buluşuyor. Program arasında yer alan eserler arasında yer alan Samsun  Ankara Devlet Opera ve Balesi ile birlikte festivalin bu yıl sürpriz konukları Spartacus ile Sibirya Devlet Balesi ve Uluslarası Güney-Kore Balesi oldu.
 
APOLLON TAPINAĞI'NDA FESTİVAL
 
Antalya’nın gözde tatil yerlerinden Side de 13 yıldır düzenlediği festivallerle eğlence ve sanatı buluşturuyor. 3 Eylül’de başlayacak festivalde klasik müzikten halk müziğine, 14 farklı konser yer alacak. Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro ve Side Limanı gibi tarihi mekânları kullanan festivalin açılışını bu yıl Viyana Klasikleri ve Balesi ile yapacak. Festivalde ayrıca Aylin Aslım Enbe Orkestrası olacak. Kapanışı ise geçtiğimiz yıl kurulan, Avrupa’da ve dünyada örnekleri bulunan, festivallerin kendi isimlerini taşıyan orkestraların Türkiye’deki ilk örneği olan Side Festival Orkestrası yapacak. 
 
YALIKAVAK'TA SİNEMA 
 
Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde ilk kez düzenlenen Yalıkavak Film Festivali ise 25 Ağustos'a kadar devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu altı ülkeden sinema filmleri ve belgeseller izleyicilerle buluşuyor.  Festival için Bodrum’un belde ve köylerinden ücretsiz servis seferler yapılıyor. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim