• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Yaz Diyetine Dikkat

Yaz Diyetine Dikkat
Diyetin kişiye özel olduğunu söyleyen Adıyaman Özel Park Hospital Diyetisyeni Ceren Tanrıverdi, rastgele uygulanan diyet programlarının fayda yerine zarar...

Diyetin kişiye özel olduğunu söyleyen Adıyaman Özel Park Hospital Diyetisyeni Ceren Tanrıverdi, rastgele uygulanan diyet programlarının fayda yerine zarar verebileceğini söyledi.

Kişiye özel diyet programının daha etkili olacağını ifade eden Tanrıverdi, "Yaz mevsiminin yaklaştığı, şu günlerde kış mevsiminden kalan ağırlıklarınızı üstünüzden atmanızın vakti geldi. Ancak bu ağırlıktan kurtulayım derken sağlığınızı da kilolarınızla beraber kaybetmeyin. Piyasada sayısız zayıflama ürünü bulunmakta ve maalesef bu ürünler sağlığınıza zarar vererek uzun vadede yaşam kalitenizi düşürmektedir. Diyetisyen kontrolünde yapacağınız yeterli ve dengeli beslenme diyet planlarıyla sağlığınızı tehlikeye atmadan, size en uygun diyet programıyla daha fit ve sağlıklı bir hayata merhaba diyebilirsiniz. Diyet denince akla, aç kalmak, popüler diyetler, başkalarının uyguladığı akıl almaz diyet programları, ekmek tüketmemek ve sadece su tüketimini arttırmak gelmekte. Ancak, diyet kişiye özeldir. Kişinin kan tetkikleri, vücut analizi sonuçları, yaşam tarzı, sağlık durumu, damak tadı gibi durumlar göz önünde bulundurularak sağlıklı ve dengeli beslenme diyeti planlanmalıdır. Sağlıklı ve dengeli bir diyet planıyla yola çıktığınız taktirde vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulmanız mümkündür ancak sağlıksız yada başkaları için planlanan diyetleri uyguladığınız taktirde kas kaybı ve su kaybı yaşamanız kaçınılmazdır" dedi.

"Yapılacak tetkiklerle öncelikle kilonuzun nedenini araştırıp, ardından sağlık durumunuza uygun diyeti planlayarak daha sağlıklı ve yeni bir hayata merhaba demenizi sağlıyoruz" diyen Tanrıverdi "Kendi başınıza diyet yaparken yapılacak hataların diyabet, metabolizmanın yavaşlaması, tansiyon, kas kayıpları, sıvı kaybı gibi olumsuz tablolara neden olabileceğini unutmamak gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim