• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Yaz aylarında havuz ve denizdeki mikroplara dikkat

Yaz aylarında havuz ve denizdeki mikroplara dikkat
Uzmanlar, yaz aylarında havuzlarda ve denizdeki mikroplara dikkat edilmesi gerektiğini, dikkat edilmemesi halinde vücudun çeşitli bölgelerinde hastalıkların...

Uzmanlar, yaz aylarında havuzlarda ve denizdeki mikroplara dikkat edilmesi gerektiğini, dikkat edilmemesi halinde vücudun çeşitli bölgelerinde hastalıkların ortaya çıkacağını söyledi.

Yazın gözde oluşan iltihaplarının sıcak, tozlu ortamlardan, havuz ve deniz suyundan kaynaklandığını kaydeden Medicana Konya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Serdar Dervişoğulları, iltihaplardan korunmak için sıcak ve allerjenlerden mümkün oldukça uzak durulması ve hijyene özen göstermek gerektiğini söyledi.

"Havuza girerken ve çıktıktan sonra duş alınmalı"

Uygun klorlama ve temizlik yapılmayan havuzlarda mikroorganizmaların kolay çoğaldığını belirten Op. Dr. Dervişoğulları, korunma yollarını ise şöyle sıraladı:

"Havuz suyunun uygun şekilde klorlanması ve periyodik bakteriyolojik analizlerin yapılması önemlidir. Sadece suyun değil, kullanılan ortak malzeme ve alanların temizliğine de dikkat edilmelidir. Havuza girerken ve çıktıktan sonra duş alınması da önemlidir. Cilt, göz, burun ve kulak enfeksiyon ve yarası olan veya ishal olan kişiler suya girmemelidir. Ayrıca suya giren küçük çocukların hijyene yeterli özen gösteremediği unutulmamalıdır. Kontakt lens ile herhangi suya girmek uygun değildir. Suya girerken gözlerimizi klordan ve mikroplardan korunmak için yüzücü gözlükleri kullanılabilir. Havuzdan çıkınca gözde oluşacak kızarıklık, batma gibi sorunlar için göz damlaları kullanılabilir. Gözde iltihap oluşmaması için de denize girerken; temizliği ölçülmüş yerleri tercih etmek, her tür göz iltihaplanmasında bir göz hekimine başvurmak gerekir."

Havuz ve denize daha çok girilen yaz aylarında etkisi artan güneş ışığının katarakt, sarı nokta hastalığı ve gözde et (pterjiyum) hastalıklıları oluşumunda etkileri olduğu vurgulayan Op. Dr. Dervişoğulları, ultraviyolenin zararlı etkilerinden korunmak için de güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini ve ultraviyole filtreli güneş gözlükleri kullanılması uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim