• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Yayınlayamayacaksınız çekmeyin !

Yayınlayamayacaksınız çekmeyin !
Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunda patlamanın yaşandığı kışlada gerçekleştirilen törende şehit aileleri olayın 2 yıldır aydınlatılmamasına tepki gösterdi.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 2 yıl önce şehit olan askerler için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tören düzenlendi. Kışlada gerçekleştirilen törenin ardından şehit aileleri kendileri için hazırlanan çadırda taziyeleri kabul etti. Taziye çadırında olayın halen aydınlatılmamasına tepki gösteren aileler, olayda ihmali olduğu iddia edilen komutanların rütbe ve terfi aldıklarını ilerid sürdü. Eskişehir Askeri Mahkemesinde iki yıldır süren davada henüz bir neticeye ulaşılamadığının ifade eden şehit aileleri, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Taziye çadırına gelen şehit annesi Arife Gedik, oğlunun fotoğrafını basın mensuplarına göstererek uzun süre gözyaşı döktü. Çocuğunu emanet ettiği yerden cenazesini teslim aldığını söyleyen Gedik, olayda ihmal olduğunu ve bunun kesinlikle aydınlatılmaıs gerektiğini söyedi. Gedik, "Ben emanet ettim çocuğumu koruyamadılar. Emanetimi koruyamadılar. Çocuğumu elimden aldılar. Siz basın mensupları sizlerde unuttunuz. Yazamayacaksınız, yayınlayamayacaksınız çekmeyin.” dedi.

Şehit annesi Zekiye Taştan da olayda yalnız bırakıldıklarını devlet yetkililerden gerekli desteği göremediklerini söyledi. Oğlunun resmini gösteren Taştan, "Bana gerçekleri söylesinler, öyle kıvırmasınlar. Benim yavrumun hesabını otursunlar adam gibi bana versinler." diye konuştu

Kışla önündeki şehit annelerinden Aysel Özer de seslerini kimseye duyuramadıklarının belirtti. Özer, "Bu analar her gün ağlıyor, göz yaşı döküyor. Cumhurbaşkanı bunu duysun. Kendilerinin çocukları da burada olsun bakalım tırnakları bile verebilecekler mi? Her gün gözyaşı döküyoruz, içimiz kan ağlıyor duyabiliyorlar mı acaba bizi? Bu ülkenin analarının sesini, acımız büyük. Bu acıları ancak büyükler anlar ancak onlar da bizim yanımız da değiller." diye konuştu.

AİLELER PATLAMA BÖLGESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 yılında meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamanıardından bugün olayda hayatını kaydılbedenler için mühimmat deposunun patladığı kışlada anma töreni düzenlendi. Törenin ardından bazı şehit ailelerinin olaya Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında sabah saatlerinde patlamanın yaşandığı ve sonrasında kapatılan deponun önünde Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından anma töreni düzenlendi. Olayda hayatını kaybeden şehit askerlerin aileleri ve yakınları kışlaya gelerek evlatlarının şehit olduğu depo önünde gerçekleştirilen askeri törene katıldı. Kışla girişinde rütbeli komutanlar tarafından karşılanan aileler askeri birliğe ait otobüslerle patlamanın yaşandığı bölgeye götürüldüler. Bazı ailelerin sinir krizleri geçirdikleri olayda, ağladıkları ve ağıtlar yaktıkları gözlendi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim