• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yaya Yollarına İzinsiz Yer Döşemesi Yapanlar Önce Uyarılıyor

Yaya Yollarına İzinsiz Yer Döşemesi Yapanlar Önce Uyarılıyor
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yaya yollarında belediye olarak bir düzen ve standart içerisinde yerine getirildiğini çünkü bireyin güvenli...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yaya yollarında belediye olarak bir düzen ve standart içerisinde yerine getirildiğini çünkü bireyin güvenli ulaşımına büyük önem verdiklerini bildirdi.

Yaya Yolları Bir Düzen Ve Standart İçerisinde…

İlçe sınırları içerisinde yaya yollarının yapımına büyük önem verdiklerini ve eskiyen, deforme olanları tamir ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, dükkan sahiplerinin dükkânların içerisinde dekarasyon yaptıklarını dükkan önündeki yaya kaldırımını da izinsiz olarak değiştirdiklerini bunun hem yasak olduğunu hem de bu kış aylarında buzlanmadan dolayı yaya akışı için tehlike arz ettiğini belirtti.

Dükkan İçi Mimari Tamiratı Kaldırımlarda Uygulamayınız.

Dükkan içerisindeki değişikliğin, iç mimar döşemesinin, ve tamiratın dükkan önünde uygulanmaması gerektiğini çünkü kaldırımların belli bir standart ve düzen içerisinde güvenli yaya akışını sağlamak için inşa etiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

"Melikgazi Belediyesi olarak güvenli, seri ve akışkan bir yaya ulaşımı sağlamak için yaya yollarını yeniliyor, tamir ediyor ve yenilerini inşa ediyoruz. Çünkü bize göre trafik akışı yaya yolu öncelikli olup, uygulamaları buna göre yapmaktayız. Bazı bölgelerde kilitli parke taşı, kayseri taşı ve bazalt gibi yapı malzemeleri döşüyoruz. Ancak bazı dükkân sahipleri izinsiz olarak dükkan içerisindeki tamiratları esnasında bu yaya kaldırımlarına kendilerine özelikle granit, mermer gibi kaygan yapı malzemesi kullanıyor. Bu hem standardı bozuyor hem de özellikle kış aylarında buzlu havalarda yayaların geçişine izin vermiyor. Belediye olarak bu tür işyeri sahiplerini önce uyaracağız, eski haline getireceğiz kurallara uymayanları ise imar yayası gereği izinsiz yapı ve kamu malına zarar vermekten dolayı para cezası uygulayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim