• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yatırımlar Batıdan Doğuyor

Yatırımlar Batıdan Doğuyor
Adana'da rekabet gücünü artırmayı ve bulundukları pazarda rakiplerinden bir adım önde olmayı amaçlayan firmalar, yatırım için kentin batısını tercih...

Adana'da rekabet gücünü artırmayı ve bulundukları pazarda rakiplerinden bir adım önde olmayı amaçlayan firmalar, yatırım için kentin batısını tercih ederken, ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşlar da ayrı çevrede kümelenerek bölgenin cazibesini arttırıyor.

Hizmet binasını yenileyen Adana Sanayi Odası'nın ardından Adana Ticaret Odası, Çukurova Kalkınma Ajansı, Türkiye İstatistik Kurumu, Adana Müftülüğü gibi kuruluşların bina projeleri ile 990 ofis, 287 iş yeri ile 120 odalı business otelden oluşan Kiza Kurumsal İş Merkezi, kentin gelişim rotasını batıya çeviriyor.

Doğu Akdeniz'de son yıllarda özel sektör olanaklarıyla yapılan en büyük iş yatırımlarından Kiza İş Merkezi'nin inşaatını Adana'nın saygın kuruluşlarından Balak Metal ortaklığıyla yürüten Kurt İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, "Adana'nın batısı, şehrin yeni cazibe merkezi oluyor" dedi. D400 (E-5) karayolunun Mersin yönünde ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşların yeni yatırımlarını değerlendiren Aydın Kurt, özel yatırımlarla birlikte ekonomik canlılığın ivme kazanacağını vurguladı.

EKONOMİYE YÖN VERENLER BATIYA YÜZ ÇEVİRDİ

30 bin nüfusa sahip, 5 bin adet ticaret ve imalat sanayinde faaliyet gösteren iş yerlerinin bu bölgede bulunduğu anımsatan Aydın Kurt, "Kent merkezindeki sıkışıklıktan kurtulmak için ilk adımı Adana Sanayi Odası atarak, D 400 üzerindeki hizmet binasına taşınmıştı. Şimdi de Adana Ticaret Odası, Çukurova Kalkınma Ajansı, Türkiye İstatistik Kurumu, Adana Müftülüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu yeni hizmet binalarını D 400 paralelinde projelendirdiler" diye konuştu.

D 400 karayolu üzerindeki eski Güney Sanayi fabrikasının bulunduğu arsaya yapı market planlandığını kaydeden Aydın Kurt, mevcut Metal Sanayi ve ATİKOP toptancılar sitelerinin civarında Ayas Koleji ve Amerikan Koleji'nin binalarının eğitim yatırımları olarak dikkat çektiğini dile getirdi.

ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA İMALAT

Tüm bu yatırımların merkezinde Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin yükseldiğini kaydeden Aydın Kurt, "Ekonomik potansiyeli hayli yüksek olan bu bölgemiz, kurumsal iş merkezi projemizle tam anlamıyla kentin en gelişmeye açık, heyecan uyandıran, enerjik alanı olacak" diye değerlendirdi.

Kurt, Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin her türlü konforun düşünüldüğü lüks ofis ve iş yerleriyle ekonomik yaşamın kalbine dokunan güçlü ve çok çeşitli firmaları bir araya getireceğini dile getirdi.

Aydın Kurt, 55.262 m2 arsa üzerinde, 180.000 m2 kapalı alanı kapsayacak şekilde projelendirilen Kiza Kurumsal İş Merkezi'nde, 12 blokta 990 adet ofis, 287 adet iş yeri ile 120 odalı businnes otel yapımında uluslararası standartlarda yapı malzemeleri kullanıldığını kaydetti.

KİZA'DA GELİŞİMİN KAPILARI AÇILIYOR

Kiza Kurumsal İş Merkezi, elektrik, elektronik ve teknoloji, bilişim, tekstil, mobilya, gıda, yiyecek ve içecek, plastik, ambalaj, kimya, metal sanayi, endüstriyel ürünler, otomotiv gibi, bölgesel ve ulusal marka zincirlerinin de yer aldığı kurum ve kuruluşlara lojistik avantajlarıyla, emsalsiz konumuyla gelişimin kapılarını aralıyor.

1200 adet aracın park edebileceği 50.000 m2 kapalı ve 900 araçlık açık otoparkı bulunan Kiza'nın çarşı bünyesinde 20 metre genişliğinde 221 metre uzunluğunda ve ortada refüj bulunan gidiş- geliş ana caddesi yer alıyor. Bu bulvara dik kesişen 15 metre genişliğinde, 100, 112 ve 126 metrelik 3 adet cadde de proje dahilinde bulunuyor.

Yatırımlar Batıdan Doğuyor

Yatırımlar Batıdan Doğuyor

Yatırımlar Batıdan Doğuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim