• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yatırım ortamıyla ilgili tek noktadan hizmet dönemi

Yatırım ortamıyla ilgili tek noktadan hizmet dönemi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yeni yatırımların desteklenmesi maçıyla yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Yalçın açıklamasında şu bilgilere yer verdi; "Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ve yeni yatırımların desteklenmesi amacıyla devletimizin yapmış olduğu düzenlemeler, ticari hayatımızı kolaylaştırmaya ve ekonomimizi geliştirmeye büyük faydası olmuştur.

Düzenlemeler öncesinde yatırımcı kendini yeni yapacağı yatırıma kanalize edecekken pek çok kurumda zaman ve emek kaybı yaşamaktaydı.

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunlar kapsamında süreç içerisinde yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler Odalarımızın daha aktif ve yatırımcıya fayda sağlayacak şekilde çalışmasına büyük katkı sağladı. Şirket kuruluşlarında yaşanan dijital dönüşümle birlikte MERSİS sistemiyle işlemler hızlandı. Pek çok kurumun faydalanacağı bir ortam halinde dönüştü.

Ana sözleşme onayları noter onayları gerekmeksizin Ticaret ve Sanayi Odalarında Ticaret Sicil Müdürlüklerince yapılmaya başlandı. Şirket kuruluşlarında harçlar kaldırıldı, Odalarca alınan ücretlerde özel tarife uygulandı.

Harçlar, ilan ücretleri, Rekabet kurumu payları tahsilatı bankalar yerine Odalarca tahsili yapılarak ilgili kurumlara aktarılması sağlanarak zamandan ve emekten tasarruf sağlandı. Şirket ve şahıs işletmelerinin kuruluşlarında imza beyannameleri noter onayı aranmaksızın Ticaret Sicil Müdürlüklerince yapılmaya başlandı. Limited şirketlerin kuruluş tescilinden önce bankaya bloke ettikleri sermayelerin bloke zorunluluğu kaldırıldı.

Şirket kuruluşlarında defter tasdikleri Ticaret Sicil Müdürlüklerince tasdik edilmeye başlandı. Şirket kuruluşları esnasında kuruluş yapılırken aynı zamanda SGK'ya bildirim yapılmış sayıldı. Bu kanun kapsamında yapılan düzenlemelerle hem yatırımcımızın işleri kolaylaştırıldı. Maddi ve manevi anlamda destek sağlandı. Aynı zamanda ülkemizin yatırım yapılabilirlik endekslerinde dünya üzerinde ilk 10 ülke arasında girmesi amaçlanarak, yurt dışından da yabancı yatırımcıların gelmesinin önü açıldı. Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik yapılan bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunarım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim