• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yatırım İzleme Personeline Yangın Eğitimi

Yatırım İzleme Personeline Yangın Eğitimi
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanları tarafından, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline...

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanları tarafından, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline yangın eğitimi verildi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Eğitim Salonu'nda verilen eğitimde İtfaiye Çavuşu Ahmet Ürer, yangın söndürme alet ve malzemelerinin nasıl kullanılacağı, hangi durumlarda yangın tüpü ile yangına müdahale edileceği, yangın tüplerinin ne zaman değiştirilmesi ve kontrollerinin nasıl yapılması gerektiği, ocakta yanan yemeğe asla suyla müdahale edilmemesi, olası yangın durumlarında öncelikle nelerin yapılması gerektiği, "elektrikli ev aletlerinin prizde unutulmaması", çoğunluğu dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmalden çıkan yangınların insan hayatında derin izler bıraktığı konularına değindi.

Tost makinesi, su ısıtıcısı, cep telefon şarj makinesi gibi elektrikli ev aletlerinin asla prizde unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Ürer, suyun elektriği çok iyi iletmesi nedeniyle "elektrik yangınlarına asla suyla müdahale edilmemesi" gerektiği, "elektrik, doğalgaz yangınlarında, öncelikle elektrik şalteri indirildikten ve doğalgaz vanası kapatıldıktan sonra kimyasal tozla (yangın tüpü) ile yangına müdahale edilmesi gerektiği" uyarısında bulundu. Ürer, ocakta yanan yemeğe yine suyla müdahale edilmemesi ve ıslak bir örtünün yanan tencere-tavanın üstüne kapatılarak da yangının kontrol altına alınabileceğini belirtti.

İtfaiye Çavuşu Ahmet Ürer'in sunumunun ardından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeli, yangın söndürme tüpleriyle yangın söndürme tatbikatına katıldılar. Tüpün nasıl kullanıldığını öğrenen Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeli, binanın önünde temsili oluşturulan yangını, yangın söndürme cihazlarıyla başarıyla söndürdüler. Personelin yangınla mücadele konusunda duyarlılığı ve uygulamadaki başarısı takdir topladı.

Yatırım İzleme Personeline Yangın Eğitimi

Yatırım İzleme Personeline Yangın Eğitimi

Yatırım İzleme Personeline Yangın Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim