• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Yatay Sondajla Köye İçme Suyu

Yatay Sondajla Köye İçme Suyu
Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, "Yakacık Köyünde bir ilk gerçekleştirerek yatay sondaj ile suyu tepenin arka tarafına geçirerek köyde bulunan...

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, "Yakacık Köyünde bir ilk gerçekleştirerek yatay sondaj ile suyu tepenin arka tarafına geçirerek köyde bulunan merkez su deposuna indirmeyi başardık" dedi.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Yakacık köyü yaylasında bulunan su gözesi ile köy arasında bulunan tepenin 21 metre derinliğine inilerek yatay sondaj yapıldı. 250 metre uzunluğunda su borusu döşenerek içme suyu köyde bulunan merkez su deposuna getirildi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dizer, Tokat'ta bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Yakacık köyümüzde yaz aylarında mevcut içme suyu yetmiyordu. Ekiplerimizin çalışmalarıyla köy yaylasında bulunan suyun gerekli tahlilleri yapıldıktan sonra bulunan suyu köy deposuna indirmeye karar verdik. Fakat su gözesi ile köy arasında bulunan tepe içme suyunu köye indirmemize engel oldu. İl Özel İdaresi ekiplerimizin özverili çalışmalarından sonra bir ilk gerçekleştirerek yatay sondaj ile suyu tepenin arka tarafına geçirerek köyde bulunan merkez su deposuna indirmeyi başardık. Artık Yakacık köyümüz yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacak" dedi.

Tokat İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklı içme suyu projeleri için toplam 8 milyon 221 TL tutarında yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Dizer, "Geçtiğimiz yıl 82 adet içme suyu yeni tesis yapımı, 244 adet tesis bakım ve onarım yapılmıştır. İnsan ve çevre sağlığını korumak amacı ile atık suların kapalı sisteme alınarak yerleşimden uzaklaştırılması ve artırılması amacı ile kanalizasyon, şebeke, toplama ve arıtma sistemleri uygulamaya geçirilmiştir. Amacımız, vatandaşımıza ulaştırılan suyun kalitesini yükseltmektir" diye konuştu.

Yatay Sondajla Köye İçme Suyu

Yatay Sondajla Köye İçme Suyu

Yatay Sondajla Köye İçme Suyu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim