• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

'Yatakta çıkardığın sesleri çıkarma' diyen doçentin ders vermesi engellendi!

'Yatakta çıkardığın sesleri çıkarma' diyen doçentin ders vermesi engellendi!
Derste yapmakta zorlandığı montajı başarınca, "Yaptım" diye sevinen kız öğrenciye, "Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı" dediği iddia edilen Yrd. Doç. Dr. E.L.'nin bugün itibariyle ders vermesinin engellendiğini söylendi.

Edinilen bilgiye göre olay, geçen 2 Aralık'ta KBÜ Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü'nde 'solidworks video eğitimi' dersinde meydana geldi. 2. sınıf öğrencisi İ.K., iddiaya göre montaj konusu işlenirken, yapmakta zorlandığı bir videonun montajını 20 dakikalık bir uğraştan sonra başarınca, "Yaptım" diye sevindi.

Yrd. Doç. Dr. E.L. de öğrencisine dönerek, "Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı" diyerek tepki gösterdi. İ.K. ile birlikte 8 kız öğrencinin tepkisi üzerine E.L. dersi bitirdi. Bunun üzerine İ.K. ve 8 kız arkadaşı dekanlığa şikayeti üzerine Yrd. Doç. Dr. E.L. hakkında soruşturma başlatıldı.

Kız öğrenciler, Facebook'taki KBÜ Öğrenci Kollektifleri sayfasında olayı anlatarak, "Üniversitelerimizde tacize, tecavüze, kadın düşmanlığına ve bunu besleyen zihniyetlere geçit vermeyeceğiz. Biz üniversiteli kadınlar olarak tekrar uyarıyoruz. Üniversitelerimizde tacizci, tecavüzcü, cinsiyetçi, kadın düşmanı ve erk zihniyeti besleyenleri teşhir etmekten geri durmayacağız ve bu sürecin peşini bırakmayacağız" dediler.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Yrd. Doç. Dr. E.L. hakkında öğrencilerin iddiası üzerine soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Geçen hafta olayı öğrenir öğrenmez soruşturma açtık. Bugün itibariyle ders vermesi engellendi. Öğrencilerle karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Bu tür işlere asla prim vermeyiz. Kim yapmış olursa olsun. İnsanları herhangi bir şeyde hemen itham etmemek lazım. O yüzden adil bir soruşturma yapmak istiyoruz. İftira da olabilir. Soruşturmanın sonucunu beklemek lazım" dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim