• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yaşlılardan Alınan Paso Paraları Geri Ödenecek

Yaşlılardan Alınan Paso Paraları Geri Ödenecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilen pasolardan alınan ücretlerin geri ödeneceği belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilen pasolardan alınan ücretlerin geri ödeneceği belirtildi. Ayrıca Kastamonu'da özel halk otobüslerine 10 kuruş zam yapıldı.

Kastamonu'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Bazı vatandaşlar, toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak olan 65 yaş ve üzerinin Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nden ücretli paso dağıtılmasını istemediklerini belirttiler. Konuyla ilgili çalışmayı geçtiğimiz hafta içerisinde başlattığını belirten Başkan Babaş, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin bundan sonra 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan paso ücreti almayacağını alınan ücretlerin ise geri iade edeceğini belirtti.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin de bu şehrin bir değeri olduğunu ifade eden Babaş, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelikle birlikte, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaya başladı. Bu noktada olası bir karışıklığı önlemek ve düzeni sağlamak adına Özel Halk Otobüsü Kooperatifi'ndeki arkadaşlarımız paso uygulamasına geçti. Bunun içinde bazı yatırımlar yaptılar. Vatandaşlarımızdan alınan paso ücretleri noktasında da yeni bir düzenlemeye gittik. Bundan sonra 65 yaş ve üzeri vatandaşımızdan paso parası alınmayacak ve alınan ücretler geri ödenecek" diye konuştu.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE 10 KURUŞ ZAM YAPILDI

Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmelerinin artan maliyetleri gerekçe göstererek Belediye Meclisi'nden zam talep etmeleri MHP Grubu'nun itirazına rağmen zam talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Son düzenlemeye göre, Kastamonu'da ulaşım ücretlerine 10 kuruş zam yapılarak 1.80 kuruşa yükseldi.

Kastamonu Özel Halk Otobüsleri İşletmesi tarafından artan mazot fiyatları ve masrafların artması nedeniyle zam talebini yerinde bulan Belediye Meclisi şehir içi ulaşım ücretlerine 10 kuruş artış yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Buna göre, büyükler için otobüs ücreti 1.70 TL'den 1.80 TL'ye çıkarken, öğrenci ve küçükler için 1.20 TL olan otobüs ücreti 1.30 TL'ye yükseldi. Özel Halk Otobüsleri İşletmesi'nin zam talebi oy çokluğuyla kabul görürken, MHP gurubu zam talebini reddetti, AK Parti gurubu ise zam talebini yerinde bularak kabul etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim