• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

’Yaşlılara Saygı Haftası’

’Yaşlılara Saygı Haftası’
Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlı Merkezi Başkanı Ahmet Hakan Acı, her insan gibi yaşlıların da her zaman sevgi ve ilgiye ihtiyacı olduğunu...

Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlı Merkezi Başkanı Ahmet Hakan Acı, her insan gibi yaşlıların da her zaman sevgi ve ilgiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Acı, "Yaşlılara Saygı Haftası" dolayısıyla yaşlıların bir kısmını evlerinde ziyaret edip, hediyeler vererek gönüllerini aldı. Ziyarette konuşan Acı, yaşlıların gözlerindeki ışıltı ve mutluluğun görülmeye değer olduğunu belirterek, "Tecrübe ve engin yaşanmışlıklarından faydalandığımız çınarlarımıza sevgimizi, saygımızı dile getirebileceğimiz bir hafta. Yalnızca bu hafta mı? Tabi ki, değil. Her insanın olduğu gibi yaşlılarımızın da her zaman sevgi ve ilgiye ihtiyacı olduğunu bilerek hareket etmeli ve asla onları ihmal etmemeliyiz" dedi.

Hayatımızın son demini oluşturan yaşlılık döneminin birikimlerimizle, tecrübelerimizle ve yaşanmışlıklarımızla zenginleştiğini ifade eden Acı, şöyle devam etti; "Gençlik dönemini başarılı, verimli, üretken geçirerek sağlıklı bir yaşlılık dönemine ulaşmak ve bu dönemi sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmek herkesin arzusudur. Tüketim üzerine kurulmuş yaşam tarzımız, yaşlı insanları çoğunlukla dışarıda bırakmıştır. Toplumda eğlence yerleri, seyahat turları, sosyal faaliyetler genellikle, gençlere ve orta yaşlılara göre düzenlenmektedir. Dolayısıyla yaşlı insanlar, yaşamın dışında yer almakta ve çok sosyal alanları kalmamaktadır."

Araştırma sonuçlarının, yaşlıların yalnızlık ve terk edilmişlik duygusuyla hayata olan bağlılıklarını yitirdiklerini ortaya çıkardığını kaydeden Acı, "Bu sebeple, kendilerini yalnız hissetmeyecekleri, onların da bir şeyler üretebilecekleri, kendilerini değerli hissedecekleri, kendi yaşıtları ile vakit geçirebilecekleri ortamlar oluşturulmalıdır. Evlatları olarak bizlerinde büyüklerimizi yalnız bırakmamız, onlarla her anlamda ilgilenmemiz, engin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmamız gerekir. Geçmişte çok güçlüyken, isteklerini ve sorumluluklarını yerine getiren şimdi ise başkasının yardımına ihtiyaç duyan yaşlılarımıza destek olmalıyız. Yaşlılarına sahip çıkan duyarlı bir toplum ve yaşlılarımızın sağlıklı, mutlu, huzurlu olduğu bir yaşam diliyorum. Gölgesinde hayat bulduğumuz ulu çınarlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

’Yaşlılara Saygı Haftası’

’Yaşlılara Saygı Haftası’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim