• BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Yaşlılara Özel Kreş

Yaşlılara Özel Kreş
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde Isparta'da 60 yaş üstü vatandaşlar için "Yaşlı Kreşi" hizmete girdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde Isparta'da 60 yaş üstü vatandaşlar için "Yaşlı Kreşi" hizmete girdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaşlı bakım hizmetleri kapsamında uygulamaya koyduğu ve Ankara'da bulunan Aktif Yaşam Merkezi'nin ikincisi Isparta'da açıldı. Yaşlı kreşi olarak tanımlanan merkezde 60 yaş üstü sağlıklı, bulaşıcı hastalığı olmayan yaşlılara tıpkı çocuk kreşlerinde olduğu gibi hizmet veriliyor. Çalışmak zorunda olmalarından ötürü yaşlı anne ve babalarını evde bırakmak zorunda kalan aileler, yaşlıları merkeze getirme imkanına sahip. Merkezde, yaşlılara kahvaltı, öğle yemeği yanında müzik dinletisi, kitap okuma, sağlık egzersizleri gibi etkinlikler de sunuluyor.

"EVDE KALSAK DUVARLA KONUŞMAMIZ LAZIM"

Yaşlı kreşine gelen 81 yaşındaki Ali İhsan Özses, burada günlerinin çok güzel geçtiğini belirterek, "Burası çok güzel hazırlanmış. Çok memnunuz. Ben televizyondan duydum buranın açılacağını. Geldik açılmış. Ben kendim istedim gelmeyi. Eşim rahatsız o gelip gidemiyor ona kızım bakıyor evde. Burada arkadaşlarımız var. Onlarla sohbet ediyoruz. Evde kalsak duvarla konuşmamız lazım burada arkadaşlarımızla, personelle konuşuyoruz. Ben böyle bir yer açılmasını çok istiyordum. Allah gönlüme göre verdi. Bizim gibi olanlara buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Burada çok mutluyuz" diye konuştu.

Kimsesi olmayan ve evinde yalnız yaşayan Sebahattin Burun da "Yalnız olduğum için buraya geliyorum. Buranın açılacağını duyup müracaat ettim. Kabul edildi. Burada huzurluyum rahatım. Personel bir evlat gibi bize bakıyor. Faaliyetler yapılıyor. Burada televizyon seyrediyoruz. Sohbet ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

"İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, 1 sene önce Kanser Teşhis Merkezi (KETEM) binasının kapatılacağını öğrendikten sonra binanın nasıl değerlendirilebileceği konusunun gündeme geldiğini anımsattı. Kütük, "Bakanlığımızda Aktif Yaşam Merkezleri kurulması gündeme geldi. Yani gündüz yaşlıların bakıldığı bir merkez. Böyle bir oluşum içine girebilir miyiz derken Sağlık Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Bu konuyu kamuoyuyla paylaştığımızda gerçekten bir ihtiyaç olduğunu gördük. Ailelerin işlerinden ya da başka meşgalelerinden dolayı yaşlılarını gündüz evde bıraktıklarını ve gözlerinin arkalarında kaldığını içlerinin rahat olmadığından bahsettiler. Çocuklarda olduğu gibi yaşlılar için de bir kreş konusu gündeme geldi. Kamuoyu burayı yaşlı kreşi olarak biliyor. Aslında adı Aktif Yaşam Merkezi. İhtiyaç vardı ve burayı oluşturduk" dedi.

"20 YAŞLI HİZMET ALABİLECEK"

Türkiye'de bu tür merkezlerin çok fazla örneği olmadığını ileten Kütük, "Ankara'da çok önceki yönetmeliklere uygun bu şekilde hizmet eden bir kuruluş vardı. Aktif Yaşam Merkezi adı altında Isparta'da ikincisi hayata geçti. Hedefimiz daha kaliteli hizmet vermek. Şu anda buraya gelen 7 yaşlımız var. Kayıtlı olan 15 yaşlımız var. Servis konusu çözülürse hepsinin geleceğini düşünüyoruz. Kapasitemiz 20 kişilik. Servisle birlikte sabah 9'dan 17'ye kadar yaşlılarımız burada olacak. Onlara kaliteli vakit geçireceğiz. Sabah kahvaltısı, öğle yemekleri verilecek. Sağlık takipleri burada yapılacak. Sağlık Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili hemşire ve sağlık memuru görevlendirdi" bilgisini verdi.

"EL SANATLARI KURSU AÇILACAK"

Merkezdeki yaşlılara yönelik el sanatları kursu açacaklarını belirten Kütük, "Kurs hocamız faaliyetlere burada başlayacak. Yine Gençlik Spor Hizmetleri bünyesinde yaşlılarımıza yönelik halkoyunu, müzik, koro gibi kabiliyetlerine göre kurslarımız olacak. Spor egzersizlerimiz olacak. Zaman zaman gezilerimiz olacak. Buraya ziyarete gelenler olacak. Gençlerle yaşlıları kaynaştırmayı da hedefliyoruz. SDÜ'deki öğrenci kulüplerinin buraya yönelik çalışmaları olacak. Onların isteklerine göre de biz bu faaliyetleri çeşitlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yaşlılara Özel Kreş

Yaşlılara Özel Kreş

Yaşlılara Özel Kreş

Yaşlılara Özel Kreş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim