• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Yaşlılar Ebru Sanatının Sırlarını Öğrendi

Yaşlılar Ebru Sanatının Sırlarını Öğrendi
Çankırı Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Çankırı Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Çankırı Belediyesi, Çivitçioğlu Medresesi'nde düzenlediği etkinlikle İsmail Özdemir Huzurevi'nde bulunan yaşlıları ebru sanatının sırlarını öğrendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in talimatları üzerine Belediyenin Yaşlı Koordinasyon Merkezi, moral ve motivasyon amacıyla yaşlıları ebru sanatının güzellikleri ile tanıştırdı.

Düzenlenen etkinlikte medresenin ebru ustası Ali Akgül, yaşlılalara ebru sanatı hakkında bilgi verdi. Yaşlılar ebru ustasını dikkatlice takip ederek, ebru sanatının nasıl icra edildiğini yakından gördüler. Lalenin Allah'ı, gülün ise Hz. Peygamberimizi temsil ettiği ebru sanatı karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen yaşlılar, yapılan işlemleri heyecan ve ilgi ile izlediler. Daha sonra yaşlılar ebru ustasının yardımı ile ebru yapmaya çalıştılar. Biraz zorlansalar da içerisine sevgilerini katarak suya dokundurdukları boyalar dikkate değer eserler ortaya çıkardı. Yapılan eserler, kurutma sehpasında kurutulmaya bırakıldı.

Ney dinletisi eşliğinde ebru ustasının ellerinden çıkan eserler, yaşlıları sanatsal bir yolculuğa çıkardı. Tarihi bir mekanda olmanın etkisi ile yaşlılar eski günleri de yad ettiler.

Huzurevi'nde yaşayan Ali amca duygu dolu sözleri ile gelecek nesillere adeta nasihat verdi. Huzurevi'ndeki yaşlılar adına Belediye Başkanı İrfan Dinç'e ve kendileri için emek veren herkese teşekkür eden Ali Amca gençlere yönelik olarak; "Bizleri ne kadar hoş görürseniz, bizler de sizleri o kadar candan severiz. Dört kelime vardır eş anlamlı. Sevgi-saygı, tebessüm-gülümseme. Birbirimizi seversek saygı zaten geliyor. Birbirimize tebessüm gösterdiğin zaman da ardından gülümseme geliyor. Bu vatanımıza sahip çıkın. Bizim elimizden gelen ise sizler için yapacağımız hayır dualarımız" sözleri ile etkinlikte duygu dolu anlar yaşattı.

Yaşlılar, yapılan ebru çalışmalarının ardından tarihi mekan eşliğinde hoş sohbetlere daldılar. Programda, şehit ve gazilerimiz için de dualar edildi.

Etkinlikte yapılan ebrular, günün anısına yaşlılara hediye edildi.

Yaşlılar Ebru Sanatının Sırlarını Öğrendi

Yaşlılar Ebru Sanatının Sırlarını Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim