• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

’Yaşlı Dostu Kentler Sürdürülebilirlik Toplantısı’

’Yaşlı Dostu Kentler Sürdürülebilirlik Toplantısı’
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Mersin'i yaşlı dostu bir kent yapmak için çalışmalara başlayacaklarını...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Mersin'i yaşlı dostu bir kent yapmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Dünya Sağlık Örgütü, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Yaşlı Dostu Kentler Sürdürebilirlik Toplantısı', Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Başkan Kocamaz'ın yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç. Dr. Toker Ergüder, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, ilk sümerolog olma unvanına sahip 101 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplumumuz açısından ayrı bir değere sahip olan yaşlıların, hayatlarına, sosyal yaşam içerisinde en güzel şekilde devam edebilmelerini sağlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak kent yöneticilerinin asli görevlerinin başında gelmektedir. Bu görev bilinci ile yaşlılarımızın hayat kalitelerinin uluslararası standartlara uygun olması için bundan kısa bir zaman önce 18 Şubat'ta Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen Yaşlı Dostu Çevreler Programı'na katılmak için başvuruda bulunduk. Başvurumuzun olumlu olarak değerlendirilmesi neticesinde Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Mersin'i yaşlı dostu bir kent yapmak için çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.

Yaşlı bireylerin yaşlı dostu bir Mersin'de yaşamlarını idame ettirebilmeleri için birçok alanda düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Kocamaz, aktif yaşlanmayı sağlamak için sosyal ve çevre konularında birçok adım attıklarını söyledi. Kocamaz, şöyle devam etti; "Kamuya açık alanların temiz ve iç açıcı olması için kent estetiğini yeniden düzenleyerek yeşil alanlarımızın ve oturma mekanlarımızın bakımlarını düzenli olarak yapıyoruz. Yaşlı vatandaşlarımızın kent içerisinde rahat dolaşabilmeleri için kaldırımlarımızı kaymaz nitelikte ve tekerlekli sandalyelere uygun genişlikte yeniden düzenliyoruz. Yaşlılarımızın kentin tüm alanlarına erişebilir özellikteki ulaşım ağımızdan ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyoruz. Özel dolmuş ve taksilerin denetimlerini düzenli olarak yaparak, vatandaşlarımızın bu araçları tercih etmeleri halinde sağlıklı bir ulaşım hizmetinden yararlanmalarına yardımcı oluyoruz. Yaya geçitlerini, trafik işaret ve işaretçilerini güçlü görseller ve sesli olarak yeniden dizayn ediyoruz."

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu ise toplantının toplum bazında bir farkındalık oluşturacağını ifade ederek, "Sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda, biz sağlık hizmetleri kapasitesinin yeterli olup olmadığına bakarız. Büyük bir şehir söz konusu olduğunda ise bu kapasite daha çok artmalı tabii ki. Sağlığın birçok alanına bakacak olursa yerel yönetimler bu anlamda beraber, ortaklaşa çalışmalıdır. Çünkü sağlık sorunları sadece hastaneler ve doktorların çözebileceği bir sorun değildir" şeklinde konuştu.

İki oturum şeklinde yapılan toplantıda, Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç. Dr. Toker Ergüder'in "Sağlıklı Kentler Nasıldır?" ve Prof. Dr. Kemal Görmez'in "Mersin'in Sosyal Doku Araştırması" sunumu sonrasında "Yaşlı Dostu Kent Nasıl Olmalı" konulu bir panel gerçekleştirildi.

’Yaşlı Dostu Kentler Sürdürülebilirlik Toplantısı’

’Yaşlı Dostu Kentler Sürdürülebilirlik Toplantısı’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim