• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor
Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yaşlı Bakım Hizmetleri, soğuk kış şartları altında dahi yaşlıların yüzünü güldürmeye...

Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yaşlı Bakım Hizmetleri, soğuk kış şartları altında dahi yaşlıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve örnek sosyal projelerden bir tanesi olarak göze çarpan Yaşlı Bakım Hizmetleri, soğuk kış şartlarına rağmen çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bakıma muhtaç yaşlıların A'dan Z'ye gereksinim duydukları tüm ihtiyaçlarına cevap veren birim, özellikle yaşlıların ihtiyaçlarının daha fazla arttığı kış mevsiminde hizmetlerine yoğun olarak devam ediyor.

2015 yılında faaliyete geçen birim hakkında açıklamalar yapan Kastamonu Belediyesi Başkanı Tahsin Babaş, "Yaşlı bakım hizmetleri birimimiz, her şeyden önce bizim en kutsal varlıklarımız olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarına cevap vermesi bakımından çok ayrı bir konuma sahip. Burada sunduğumuz hizmetler karşılığında aldığımız hayır dualarının değeri hiçbir maddiyatla eşdeğer tutulamaz. Bizler toplum olarak yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Yaşlılarımızın varlığı bize bırakılmış en büyük mirastır. Bu bilinçle 1 Temmuz 2015 tarihinde faaliyete geçirmiş olduğumuz birimimiz soğuk kış aylarında yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, yaptığı hizmetlerle onları mutlu etmeye devam ediyor" dedi.

EV TEMİZLİĞİNDEN KİŞİSEL BAKIMA BİRÇOK HİZMET SUNULUYOR

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Yaşlı Bakım Hizmetleri, özellikle kış mevsiminin şiddetini arttırdığı bu aylarda yaşlıların en büyük destekçisi oluyor. Evlerindeki rutin işlerini gerçekleştiremeyecek durumdaki yaşlıların ev temizliğini yapan, çamaşırlarını yıkayan ve günlük yiyecekleri yemeklerini pişiren birim personelleri, güler yüzü ve sıcakkanlı tavrıyla yaşlıların gönlünde ayrıca taht kuruyor. Toplamda 60 yaşlının faydalandığı yaşlı bakım hizmetleri, yaşlıların soğuk kış günlerinde mağdur olmamaları için soba kurulum işlemlerini de gerçekleştiriyor. 10 personeli ile birlikte ihtiyaç duydukları her an yaşlıların yanında olan Yaşlı Bakım Hizmetleri Birimi, 52 hanenin temizlik işlerini rutin olarak yerine getirirken 15 kişiye banyo hizmeti ve 41 haneye de hemşirelik hizmeti sunuyor. Yaşlıların rutin sağlık kontrollerini görevli hemşireleri ile yerine getiren birim, mutlu anlarında olduğu kadar üzüntülü anlarında da yaşlıların yanında oluyor.

"YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKMAK, GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR"

Bir insanın ihtiyaç duyacağı tüm hizmetlerin birim personelleri tarafından titizlikle yerine getirildiğini aktaran Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Hizmetlerimizden faydalanan tüm yaşlılarımız bizim ailemizin birer parçası. Onlar da bizim annelerimiz ve babalarımız. Onların yüzlerinde tezahür edecek en ufak bir gülümsenin dahi sebebi olmak bizim için en büyük başarıdır. Görevli personellerimiz de onları kendi ailelerinin birer parçası olarak görüyorlar ve onlara bu anlayışla hizmet ediyorlar. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, geçmişimize sahip çıkmaktır. Geçmişimize sahip çıkmak ise geleceğe atılacak başarılı adımların temelidir"

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor

Yaşlı Bakım Hizmetleri Kar Kış Dinlemiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim