• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yaşlı adamın ölümüyle sır ortaya çıktı

Erzincan'da meydana gelen talihsiz bir olay 34 yıllık bir yanlışı ortaya çıkardı.
Erzincan'ın Geçit beldesinden geçen sulama kanalında 12 Ağustos günü ölü olarak bulunan yaşlı adamın 34 yıldır ölü olarak yaşadığı ortaya çıktı.
 
Edinilen bilgiye göre 12 Ağustos günü Geçit beldesi yakınlarında bir sulama kanalı içerisinde bir erkek cesedi bulundu. Şahsın cesedi otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan ilk incelemede, yaşlı adamın sulama kanalına düşerek boğulduğu tespit edildi. Ceset detaylı otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Olayın ardından Erzincan polisi, şahsın kimlik tespiti için Geçit beldesi başta olmak üzere Erzincan genelinde çalışma başlattı. Şahsın bir gün önce 100 Yıl Atatürk Huzurevi'nden kaçan 70 yaşındaki Alzheimer hastası Şaban Alp'e ait olduğu tespit edildi. Yaklaşık 8 aydır huzurevinde misafir olarak kaldığı öğrenilen yaşlı adamın, daha önce de kaçma teşebbüsünde bulunduğu öğrenilirken, 11 ağustos günü öğle saatlerinde huzurevinin duvarlarından atlayarak kaçan şahıs, görevliler tarafından aranmasına rağmen bulunamayınca durum polise bildirilmesine rağmen cesedi bir gün sonra sulama kanalının içerisinde boğulmuş halde bulundu.
 
Yapılan kimlik tespit çalışmasında, Şaban Alp'in Erzurum'un Tortum İlçe Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına göre 1979 yılından beri ölü olduğu ortaya çıktı. Yaşlı adamın 8 ay önce bir yakını tarafından Erzincan'daki bir hastaneye terk edilmesi üzerine 100 Yıl Atatürk Huzurevi'ne misafir olarak alındığı, yaşadığının tespiti için Erzincan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 28 Şubat 2013 tarihinde Erzurum Tortum Asliye Hukuk Mahkemesi ne dava açılmasına rağmen, yaşadığına dair belge bulunamadığı ve yakınlarının tespit edilememesi nedeniyle reddedildiği öğrenildi. Kısa süre önce kurum tarafından ikinci kez mahkemeye başvurduğu ve davanın devam ettiği öne sürülürken, düştüğü sulama kanalında hayatını kaybeden yaşlı adam geçtiğimiz Cuma günü toprağa verildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim