• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük
Siirt'te, okuldan sonra judo kursuna giden çocuklar, mili takıma girebilmek için birbirleriyle yarışıyor.

Siirt'te, okuldan sonra judo kursuna giden çocuklar, mili takıma girebilmek için birbirleriyle yarışıyor.

Siirt'te, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce açılan kurslarla, kenar mahalledeki yetenekli çocuklar keşfedilerek, hem kötü ortamlardan korunmaları hem de topluma kazandırılmaları sağlanıyor. Ailelerinin de desteğiyle daha küçük yaşlarda judo ile tanıştırılan çocuklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Şehir Stadı'nın arkasındaki 100 metrekarelik bir bodrum katında kıt imkanlarla antrenman yapmalarına rağmen umut vadediyor.

Son 10 yılda yetenekli küçük yaştaki çok sayıda çocuğu milli takıma yetiştirdiğini belirten Judo Antrenörü Levent Obuz, Siirt ve ilçelerde yaklaşık 200'ün üzerinde altyapı çalışması yaptıklarını söyledi. En büyük hedeflerinin öncelikle vatana ve millete faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Obuz, "Kurtalan, Eruh, Baykan ve Şirvan ilçelerinde toplam Minik, Yıldızlar ve Ümit kategorisinde altyapı oluşturduk. Kenar mahallelerdeki çocuklarımızı daha ilkokulda alıp ta üniversiteye kadar en güzel şekilde yetiştirip değişik üniversitelere yerleştirdik. Bizim en büyük hedefimiz her şeyden önce vatana millete yararlı insan yetiştirmektir. Bölgemizdeki çocuklarımız hem spora daha yatkın hem de daha başarılı. Çoğunlukla kenar mahallelerde 6-7 yaş arası çocukları salonlara alarak yetiştiriyoruz. Ve gerçekte umut vadeden 8 sporcu var. Nitekim 16-17 Nisan 2016 tarihinde 12 sporcu ile katıldığımız grup müsabakalarında 8 madalya aldık. Bu Siirt için büyük bir başarıdır. Altyapıdan yetiştirdiğimiz çocukları ilk önce Türkiye, Avrupa ve Dünya, daha sonra da olimpiyatlara hazırlamaktır" dedi.

2013 yılında Gaziantep Üniversitesi Judo Antrenörlük Eğitimi bölümünden mezun olduktan sonda Bakanlık tarafından Kurtalan'a antrenör olarak atandığını belirten Judo Takımı İkinci Antrenörü Kenan Yaş, "Judonun bize katkıları nedir diyen aileler için biz iyi birer örneğiz. Zamanında biz başladık şuan judo ile beraber hem spor yapıyoruz hem de ekmeğimizi kazanıyoruz. Bu genç yetenekler de birer referanstır" diye konuştu.

Judoyu çok sevdiğini söyleyen Onur Soysal adlı öğrenci, Türkiye, Avrupa ve Olimpiyatlara katılarak ülkesi adına derece yapmayı kendine en büyük hedef olarak belirledi.

Abdullah Deniz adlı 6'inci sınıf öğrenci ise, sabah okulda eğitim gördükten sonra öğleden sonra da salonda judo yaptığını, ilerde hocaları gibi antrenör olmak istediğini söyledi. Deniz, "Tüm herkesi bugün Atatürk stadında yapılacak 23 Nisan törenlerinde Judo takımımızın yapacağı gösterileri izlemeye davet ediyorum" dedi.

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Yaşları Küçük Hedefleri Büyük

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim