• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Yaşları küçük, fikirleri büyük

Yaşları küçük, fikirleri büyük
Gediz Üniversitesi 4. İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası yapıldı.

Gediz Üniversitesi 4. İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası yapıldı. 56 liseden öğrencilerin, üç gün boyunca fikirleriyle mücadele ettiği zorlu turnuvada, birincilik kupasını Gelişim Koleji kaldırdı. İzmirli şarkıcı Can Bonomo da öğrencilerle biraraya geldi.

Liderlerin oyunu olarak bilinen münazara karşılaşmalarında, çeşitli toplum meseleleri ele alındı. Jüride, çeşitli üniversitelerden ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece sahibi öğrenciler yer aldı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgilerine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerilerine ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirildi. Şampiyonanın finaline Gelişim Koleji, Özel Çakabey Okulları, İTK Bahattin Tatış Fen Lisesi ve Özel Ege Lisesi kaldı. Finalde, "Yapay zekanın gelişimi insanlık için kötüdür" önermesi masaya yatırıldı. Öğretmenleri, arkadaşları ve ailelerinin yalnız bırakmadığı liseli gençler, görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle mücadele etti. Şampiyonluğa, Berke Güzel ve Karahan Ali Keskiner'in temsil ettiği Gelişim Koleji ulaştı. İTK Bahattin Tatış Fen Lisesi'nden Baran Ezeli'nin en iyi konuşmacı seçildiği şampiyonada Atatürk Lisesi "sosyal medya", Kent Koleji de "en iyi kısa film" ödülüne layık görüldü.

Şampiyonlara ve finalistlere ödüllerini, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Petek verdi. Bütün öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayan Rektör Çevik, yaptığı konuşmada düşünen, düşündüklerini ifade edebilen, özgüveni yüksek gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Çevik, "Bu turnuvada yaşadığımız mutluluk ve gurur her yıl katlanıyor. Başarılı liseli evlatlarımızın ne kadar çok olduğunu gördükçe ülkemizin yarınlarına olan inancımız artıyor. Her birinin gelecekte çok iyi yerlere geleceğine, Türkiyemiz'i 2023 hedefleri gibi büyük hedeflere taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlerin yetişmesine katkı sağlayan böylesine önemli bir turnuvayı, hem İzmir hem de Türkiye çapında başarıyla gerçekleştiren Gediz Üniversitesi Münazara Kulübü'nü de kutluyorum." dedi.

Yaşları küçük, fikirleri büyük

Yaşları küçük, fikirleri büyük

Yaşları küçük, fikirleri büyük

Yaşları küçük, fikirleri büyük

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim