• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yaşlanmayla Birlikte Yağ Dokusu Azalıyor

Yaşlanmayla Birlikte Yağ Dokusu Azalıyor
Yaşlanmayla birlikte cilt altındaki yağ dokusunun azalması, cildin sarkmasına, form kaybetmesine sebep oluyor.

Yaşlanmayla birlikte cilt altındaki yağ dokusunun azalması, cildin sarkmasına, form kaybetmesine sebep oluyor.

Yaşlanma ile birlikte yüz bölgesinde oluşan değişimleri anlatan Op. Dr. Bülent Cihantimur, bu değişimler için alınabilecek önlemlere değindi.

Yaşlanma fizyolojik bir süreç olduğunu ifade eden Op. Dr. Bülent Cihantimur, "Bu süreç anatomik yapıya, cinsiyete göre değişir, ayrıca kas ve yağ dokusunun zaman içinde bazı faktörler sebebiyle zayıflaması, azalması ve hatta yer değiştirmesine bağlı olarak gelişir. Eğer bu süreçte neler yaşandığını bireyler bilir ve önlem alma yolunu seçerlerse yaşının iyisi olmak son derece kolay ve mümkündür. Yüzün orta, üst ve alt bölümlerinde yaşlanmaya bağlı bazı değişimler gözlemlenir. Göz çevresinin etrafındaki doku, kolajen ve elastin bakımından zayıftır ve hatta cilt altı yağı yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla bu yapısal durumdan ötürü, göz çevresi çok daha erken deforme olur. Diğer yandan cildin esnekliğini kaybetmesi göz kapağının sarkmasına ve göz kapağı kıvrımının da kaybolmasına neden olur" diye konuştu.

YAŞLANMADA CİNSİYET VE KASLARIN ÖNEMİ

"Erkekler daha geniş kemik yapısıyla, burundaki daha belirgin kıkırdak dokuyla, yüzün orta ve üst bölümünü destekleyen bir yapıya sahiptir. Ayrıca erkeklerin kaş kavisi çok daha belirgindir ve dolayısıyla göz çevresinin şekli de farklılık gösterir. Yaşa bağlı gelişen kemik desteğinin azalması ve kemikte oluşan değişimler, dolayısıyla göz çevresindeki yumuşak dokunun bozulmasına, geri çekilmesine sebep olur. Kadınlarda bu durum daha belirgin ve hızlı yaşanırken, erkekler süreci mevcut anatomik yapıları sebebiyle daha naif geçirirler. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasında bir diğer önemli faktör kaslardır. Gözlerimizi kırpmayı, kısmayı, kocaman açmayı veya sıkıca kapatmayı sağlayan kaslar, gün içinde sayısız kere tekrarlanan hareketleri yaparlar" diyen Cihantimur bu tekrarlanan hareketlerin de aynı şekilde kırışıklıkların ortaya çıkmasına sebep olduklarını dile getirdi.

YAŞLANMAYLA BİRLİKTE YAĞ DOKUSU AZALIYOR

"Yaşlanmayla birlikte cilt altındaki yağ dokusunun azalmasıyla alın, şakak, kaş, üst göz kapakları mevcut bulundukları iskelet ve kas yapısının daha fazla üzerine oturmasına ve alt yapının daha fazla belirgin hale gelmesine yol açar. Ayrıca bu yağ dokusunun azalması cildin sarkmasına, form kaybetmesine sebep olur. Yüzdeki yağ dokusunun azalması ilk olarak üst ve alt gözkapaklarında başlar ve bunu orta yanak bölgesi ve en son ise diğer kalan kısımlar izler. Gözaltı yağ yastıkçıklarının diğer adıyla gözaltı torbalanmalarının en büyük sebebi yanak bölümündeki deformasyondur. Bu sorun alt göz kapağının sarkmasına neden olur" diyen Cihantimur, botoks, dolgu uygulamaları, Örümcek Ağı estetiği gibi ameliyatsız uygulamalarla tüm bu sürecin önüne geçilebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim