• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Yaşlanmayan Gençler’in “Tozlu Yollar” gösterisi büyüledi

Yaşlanmayan Gençler’in “Tozlu Yollar” gösterisi büyüledi
İstanbul Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde Folklor Kurumu Nostalji Grubu tarafından “Dünden Bugüne Tozlu Yollar” gösterisi izleyenleri büyüledi.

Folklor Kurumu’nun 50’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler devam ediyor. 

Bu kapsamda İstanbul Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde ilk defa 1966 yılında Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Trabzon ve Kars yörelerine ait halk oyunlarının oynandığı “Tozlu Yollar” gösterisi, 50’inci yılında tekrar oynandı. 

50 yıl önce “Tozlu Yolları” ilk defa oynayan ve 50’inci yılında ikinci kez oynamanın mutluluğunu yaşayan Folklor Kurumu’nun Nostalji Grubu, performanslarıyla izleyenleri adeta büyülediler. Sergiledikleri birbirinden muhteşem oyunları ile gençlere taş çıkartan Yaşlanmayan Gençler, gösteri sonrası dakikalarca ayakta alkışlandılar.

“Dünden Bugüne Tozlanmayan Yollar” gösterisinin ardından emeği geçenlere Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu tarafından ödülleri verildi. 
Ödüllerin verilmesinden sonra bir konuşma yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, bu muhteşem gösteriyi sunan “Yaşlanmayan Gençler”e teşekkür etti. Kendisinin 1980 yılından bu yana Folklor Kurumu’nun içerisinde yer aldığını belirten Ozanoğlu, folklorün emek isteyen bir iş olduğunu söyledi. 

Birçok yerde folklor sayesinde görev aldığını kaydeden Ozanoğlu, “Bugün burada gerçekten çok harika bir gösteri izledim. “Yaşlanmayan Gençler”le bir kez daha gurur duydum. Bu gösterileri sergileyen 60 yaş üzerindeki büyüklerimizdi. Büyük bir özveri içinde çalışarak çok iyi hazırlanmışlar. Böylesi bir geceyi bize yaşattıkları için Yaşlanmayan Gençler’imize teşekkür ediyorum.

Nice 50’inci yıllarda diyorum. Federasyon olarak her zaman Folklor Kurumu’nun yanındayız” diye konuştu.

Folklor Kurumu Genel Sekreteri Ömer Zekai Bayram ise, Folklor Kurumu olarak birçok ulusal ve uluslar arası yarışmalarda sayısız ödüller kazandıklarını ifade etti. 

Bayram, “Folklor Kurumu olarak gücünü sadece üyelerinden alan yarım asırlık bir kuruluşuz. Üyelerimizden başka bir yerden destek almıyoruz.

Bugüne kadar sayısız başarılara imza attık. Hem yurt içinde hem de yurt dışında festivallere, kültür sanat etkinliklerine katılarak folklorün geleceğe taşınması için mücadele verdik. Bu mücadelemiz sürüyor.

İlk kez 1966 yılında Folklor Kurumu Nostalji Grubu tarafından gösterilen Tozlu Yollar gösterisi ikinci kez gösterildi. 1966 yılında Tozlu Yollar’da oynayan ekipteki halk oyunları oyuncularımızda bugün bu oyunu oynamanın mutluluğunu yaşadılar. Folklorün geleceğe taşıması için Folklor Kurumu olarak çalışmalarımıza dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

1-138.jpg

2-108.jpg

3-058.jpg

4-028.jpg

5-015.jpg

6-007.jpg

7-006.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim