• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yaşayan Diller Enstitüsü yabancı uyruklu ilk mezununu verdi

Yaşayan Diller Enstitüsü yabancı uyruklu ilk mezununu verdi
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, ilk yabancı uyruklu mezununu vermenin heyecanını yaşıyor.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, ilk yabancı uyruklu mezununu vermenin heyecanını yaşıyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi vatandaşı Hawkar Jameel Mohammed Jamar, yüksek lisans tez savunmasında başarılı bulunarak Yaşayan Diller Enstitüsünden mezun olan yabancı uyruklu ilk öğrenci unvanını almış oldu.

2011 yılında kurulan ve lisansüstü düzeyde eğitim veren Yaşayan Diller Enstitüsü, yabancı uyruklu ilk öğrencisini de mezun etti. Irak Bölgesel Kürt Yönetiminden gelip yüksek lisans eğitimi gören Hawkar Jameel Mohammed Jamar isimli öğrenci, "Oskar Mann'ın Mem u Zin Destanı ile Ebdurrehim Rehmi Hekari'nin Meme Alan Tiyatrosundaki Anlatımsal Yapı" çalışması ile tez savunmasında başarılı bulunarak mezun oldu.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, 2014 yılından itibaren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başta olmak üzere Suriye'den, İran'dan ve diğer Ortadoğu ülkelerinden lisansüstü eğitimi almak üzere, Üniversiteye öğrencilerin gelmeye başladığını belirterek, "Şüphesiz eğitim ve öğretim ile ilgili bu ilişkiler, hem ülkemiz hem de adı geçen ülkelerin halkları arasında daha sıcak ilişkilerin gelişmesine, bu halkların birbirlerini yakından tanımasına, aralarındaki tarihsel ve kültürel bağların güçlenmesine zemin hazırlayacaktır. Bu aynı zamanda Ortadoğu barışı için de bir araç olacaktır. Kürtçe alanında her iki ülkede yapılan ve yapılacak olan bilimsel çalışmalar, şimdiye kadar ihmal edilen bu alana büyük katkı sağlayacaktır. Üniversiteler arasındaki koordinasyon ile bu alanda yapılan çalışmaların bilinirliliği artacak ve bu sahadaki bakir alanları ortaya çıkararak araştırmacıların hizmetine sunacaktır" dedi.

Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Başaran ise, bu ilk mezuniyet münasebetiyle Jamar'ı tebrik ederek, ülkemiz ile bölge ülkeleri arasındaki bu ilmi ve akademik ilişkilerin bölge halklarının huzur ve refahına vesile olması temennisinde bulundu.

Tez danışmanlığını Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Zahir Ertekin yaparken, tez savunmasına Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Tek, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hemin Omar Ahmad katıldı.

Yaşayan Diller Enstitüsü yabancı uyruklu ilk mezununu verdi

Yaşayan Diller Enstitüsü yabancı uyruklu ilk mezununu verdi

Yaşayan Diller Enstitüsü yabancı uyruklu ilk mezununu verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim