• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Yasaya aykırı afişlere el konuldu

Yasaya aykırı afişlere el konuldu
Ankara polisi, CHP'li belediye meclis üyesinin iş yerinde bulunan 115 bin afişe, "Seçim ve Basın yasalarına aykırı olduğu ve kamu görevlisine hakaret içerdiği" gerekçesiyle el koydu.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, bir ihbar üzerine OSTİM Ağaç İşleri Sitesi'nde 1353. Cadde'de bulunan, CHP meclis üyesi Ali Cemal Metin'in işyerinde savcılık talimatıyla arama yaptı. 

Olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, polisten arama kararına yönelik bilgi aldı, Çetin, savcılığın arama kararı gelmeden polisin iş yeri önüne gelmesine tepki gösterdi. 

"Seçim ve Basın yasaları ile kamu görevlisine hakaret suçları" iddiasıyla arama emri bulunduğunu belirten ekipler, balyalar halinde 4 sayfalık tabloid olarak basılmış yaklaşık 115 bin "Ankara'da Gündem" adlı ve "İşte İ. Melih Gerçeği" başlıklı matbuata  el koydu.

Kamyonetlere yüklenen gazeteler, incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. 

İş yerinin avukatı İlke Çakar, "El konulan malzeme sadece 'ucuz olsun' diye gazete kağıdına basılmış broşür niteliğindedir. Başka her hangi bir materyal yoktur. Balyalıdır ve polis tarafından tek tek sayılarak el konulmuştur" dedi. 

Arama sırasında bazı partililer, görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK PartiAnkara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, Beypazarı ilçesinde düzenlediği mitingde, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, Yavaş'ın Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde belediyeyi borçlu bırakarak görevden ayrıldığını söyledi.
 
Yavaş'ın devamlı olarak televizyonlarda "Melih Gökçek kirli siyaset yapıyor" dediğini anımsatan Gökçek, şöyle konuştu:
 
"Kirli siyaset dediği de daha önce gençlik yıllarında burada yaptığı konuşmalar televizyonlarda çıkınca, 'bunu Melih Gökçek yaptırdı' diyor. Bugün Ankara'da İvedik'te bir matbaa, matbaa Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle belediye meclis üyesine ait, matbaanın içerisinde 110 bin adet gazete yakaladılar. Gazete tamamen beni anlatıyor güya, nasıl biliyor musunuz gazetenin önü, akşam televizyonda göstereceğim. Af edersiniz, affınıza sığınıyorum fotomontaj yapmışlar bir masanın etrafında kızlarla ben oturmuşum ortada beraber içki içiyorum. Gene bir başka masa yine ben oturuyorum içki içiyorum ama biraz gencim, şimdi değil bir 15-20 sene gibi intiba vermeye çalışmışlar. Melih Gökçek öyle bir masada içki içtiyse dünyanın en onursuz insanıdır. Herkes kendisine baksın, zamanında, çocukluğunda kendisi dükkanında kim şarap, rakı sattıysa o önce kendisini düşünmeli."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim