• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?
Edebiyatçı-Yazar İrfan Can, Yaşar Kemal'in "Doğduğumda annem 17 yaşındaydı" dediği bilginin hatalı olduğunu, annesi Nigar Hanımın Yaşar Kemal'i dünyaya...

Edebiyatçı-Yazar İrfan Can, Yaşar Kemal'in "Doğduğumda annem 17 yaşındaydı" dediği bilginin hatalı olduğunu, annesi Nigar Hanımın Yaşar Kemal'i dünyaya getirdiğinde 33 yaşında olduğunu söyledi. İddiayı yaşar Kemal'in akrabaları da doğruladı.

Yazar Yaşar Kemal'in annesi Nigar Hanımın mezarının bulunduğu Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Edebiyatçı Yazar İrfan Can, aile ile ilgili bazı bilgilerin hatalı olduğunu savundu. Nigar Hanımın mezar kitabesinde doğum tarihinin 1890, ölüm tarihinin 1966 olarak yazıldığını ifade eden İrfan Can, "Yaşar Kemal kitabında, dünyaya geldiğinde annesinin 17 babasının 50'li yaşlarda olduğunu belirtir. Fakat annesi Nigar Hanımın mezar kitabesinde doğum tarihi olarak 1890 yazıyor. Yaşar Kemal 1923 doğumlu olduğuna göre o tarihlerde rahmetli Nigar Hanım 33 yaşındadır. Ayrıca Yaşar Kemal'in ölümünün ardından bazı basın yayın organların da Sadık Bey ile Nigar Hanımın Hemite de tanışıp evlendikleri ve Nigar Hanımın Hemiteli olduğu bilgisi yer almış olsa da bu bilgi yanlıştır. Nigar Hanım ile Sadık Bey Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Günseli kasabasından Osmaniye'nin Hemite köyüne beraber gelmişlerdir. Geldiklerinde evlidir. Yaşar Kemal'in ben doğduğumda annem 17 yaşındaki sözü yanlıştır veya hatalı kitaba alınmıştır. Belki de Yaşar Kemal ölümüne kadar bu gerçeği bilmiyordu. Yaşar Kemal doğduğunda babası Sadık Bey 7 kurban kestiriyor. Bunun sebebi Nigar Hanımın evlendikten sonra 7 yıl çocuğu olmamıştır. Yaşar Kemal'in "Doğduğumda annem 17 yaşındaydı" bilgisini doğru kabul edecek olursak Nigar Hanımın evlendiğinde 10 yaşında olması lazım gelir ki bu da imkansızdır" diye konuştu.

AKRABASI DA DOĞRULADI

Yaşar Kemal doğduğunda annesi Nigar Hanım'ın 30'lu yaşlarda olduğunu doğrulayan ünlü yazarın kardeşi Recep Songül'ün eşi Fatma Songül, Nigar Hanıma vefatına kadar Kadirli ilçesinde kendisinin baktığını belirterek, "Sadık Bey Yaşar Kemal doğduğunda 7 tane kurban kesmiş. Abim Yaşar Kemal'in gözüne bu kurban kesilirken bıçak deymiş. Gözünün biri ondan dolayı biraz aksaktı. Nigar Hanım vefatına kadar bizim evde kaldı. Kendisine biz baktık. Zaman zaman da İstanbul'a giderdik. Yaşar Kemal doğduğunda benim duyduğuma göre Nigar Hanım 30'lu yaşlarındaymış. Zaten 7 sene de çocuğu olmamış. 7 senin sonunda Yaşar Kemal doğmuş" dedi.

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Yaşar Kemal Doğduğunda Annesi Kaç Yaşındaydı ?

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim